Recept: Parmesanpasta

IMG_9081

En god och krämig pasta slår det allra mesta och det här receptet är inget undantag. Såsen är busenkel och låter verkligen parmesanosten komma fram! Jag hade färsk basilika i min rätt vilket jag verkligen anser vara en riktig smakhöjare, men självklart går det bra med torkad också. 🙂

DU BEHÖVER (till två personer):
– Pasta till två personer
– 200 g Quornbitar
– ca 150 g fryst broccoli
– 1 gul lök
– 2-3 st vitlöksklyftor
– 4 dl matlagningsgrädde
– 2,5 msk grönsaksfond
– 100 g riven parmesanost
– En halv kruka färsk basilika

IMG_9075
IMG_9076

SÅHÄR GÖR DU:
1. Stek tinade Quornbitar tillsammans med fint hackad lök och pressad vitlök.

2. Tillsätt små, tinade broccolibuketter i en stekpanna och låt allting fräsa i några minuter. Krydda med salt och peppar.

3. Addera matlagningsgrädde till såsen och låt den koka upp, ha sedan ner grönsaksfond. Avvakta med att tillsätta mer sälta innan du haft ner parmesanosten.

4. Koka pastan, men häll av vattnet två-tre minuter tidigare än förpackningen säger. Ha ner den halvfärdiga pastan i såspannan och tillsätt nästan all riven parmesan. Smaka av med salt & peppar.

5. Hacka färsk basilika och ha ner i såsen på slutet. Smaka av så att pastan är genomkokt och toppa sedan rätten med ytterligare parmesan, svartpeppar och lite god olivolja.

Lördagsmiddagen är serverad!

IMG_9083

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..