Veckans frågor

5c04ed37530f1-5c04ed375319cnamnlocc88st-1.jpg
Q: Jättegott! Jag brukar riva i lite mozzarella i slutet så den blir mjuk och varm men inte smälter 😀

A: Jättebra tips! Jag tycker att svartpeppar och lite tunt ringlad olivolja lyfter en pastarätt rejält, det är också ett bra tips. Nån annan som brukar pimpa sin Pomodoro (eller annan pasta) på något särskilt sätt?
Ni hittar förresten receptet HÄR!

 

Namnlöst-1
Q: Vad mysigt, verkar verkligen vara sååå fint! Undrar var sin jacka är ifrån, fina du <3
A: Tack så mycket! Den kommer ifrån Nelly.com. 🙂

 

Angående mitt inlägg där jag ber om Toscana-tips (HÄR):
Q: ”Om det nu säger nåt för nån av er”. Det var inte lite von oben uttryckt, så du menar att dina läsare inte har lika bra koll på världen som du? Den här tramsiga bloggen kommer jag aldrig mer läsa.

A: Jag svarade på denna kommentar redan i kommentarsfältet, men jag ville bara klargöra detta ifall någon annan mot förmodan uppfattade min formulering på samma sätt. SJÄLVKLART menade jag inte så. Som jag skriver i inlägget så har jag själv inte varit i Toscana innan, för mig säger namnen på orterna därmed inte så mycket. Ingenstans hävdar jag att ”jag har koll på världen” och jag har definitivt inte koll på Toscana – därav ett inlägg där jag ber om tips. Jag skulle aldrig vilja vara taskig mot er! <3

 

IMG_9136
Q: Hej Mathilda! Tror du man kan använda svarta bönor eller kidney bönor till det här receptet? Tror msn behöver anpassa ingredienserna nåt då?

A: Det går säkert bra! Och jag tror inte du behöver anpassa receptet något. 🙂 Receptet på mina bönfritters hittar ni HÄR!

IMG_9194

Q: Hej fina Mathilda! Först & främst, tack för en bra blogg. Jag får alltid så bra inspo i matväg här på bloggen. Du fotar så fint & har en sån fin & professionell blogg 🙂 <3 Jag har en fråga som jag vore glad om du skulle vilja skriva om, dock har det inte alls med mat att göra så jag vet inte riktigt om du vill ta upp det. Anledningen till att jag ställer frågan till dig är pga att du har en stabil relation sedan några år tillbaka & erfarenheter av detta & kanske kan hjälpa mig lite! Jag har relativt nyligen blivit tillsammans med min kille (vi har träffats i 6 månader). Jag älskar honom & vill spendera mitt liv med honom men jag är rädd att vi ska hamna i detdär ”vanliga vardagstråkiga livet” hur gör man för att inte hamna där? Obs! Vi bor inte ihop men sover med varandra varje natt & träffas hela tiden. Har du några tips på saker/aktiviteter/intressen att göra tillsammans? Massa kärlek <3

A: Hej finis, tack för superfina komplimanger! <3 <3 Delvis tror jag det är viktigt att inte ha för höga förhoppningar på sin vardag. Självklart kommer ni, liksom alla par, småbråka om disken och kommunicera dåligt ibland. Det betyder inte att ni har hamnat i dåliga mönster eller har blivit ett ”sånt där” par. Men sen handlar det också om att hitta grejer i den halvtråkiga vardagen som gör den till eran. Varje söndag har jag och Oskar cook-along, då lagar vi middag tillsammans (gärna något som tar lite längre tid). Ibland pratar vi igenom veckan, ibland ställer vi upp datorn och kollar på vår favoritserie under tiden. Att följa en serie tillsammans är också ett bra tips, då kan en del av er kvällsrutin vara att se på ett/flera avsnitt av den.

Jag och Oskar ser alltid till att gå och lägga oss tillsammans, det tycker jag är viktigt. Han går oftast upp före mig och behöver därmed lägga sig lite tidigare, men då anpassar jag mig. Någon av helgdagarna brukar vi ta oss iväg till ett bageri i närheten av där vi bor, det är alltid roligare att äta helgfrukosten där än hemma. Såhär på våren är det jättemysigt att ta promenader efter jobbet innan man äter middag. Du hör ju, jag har inga magiska knep. Men jag gillar verkligen min vardag även fast den mest rullar på, det tror jag är väldigt viktigt att göra. Hitta rutiner du/ni gillar och kör på dem!

Och slutligen: Om ni redan sover med varandra varje natt och umgås hela tiden tror inte jag att sambolivet blir en chock – you got this! <3

  1. Tack fina du för ditt svar på min fråga! Det var verkligen kloja ord som jag tar till mig. Tack 💗

  2. Ahahaha Skrattade rakt ut åt Toscana-kommentaren. Som en läsare med noll koll på Italien kan jag meddela att din formulering kändes helt rimlig.

    Sjukare är väl då att säga ”Von oben”, för att typ själv visa sig överlägsen?
    Aja är i lägen likt dessa man saknar poddis, hade varit kul att höra er dissikera den kommentaren <33

  3. Lina skriver:

    Vilken onödig kommentar om Toscana-inlägget… Förstår inte folks längtan av att vilja säga att de aldrig kommer tillbaka

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..