3 st matrelaterade frågor

img_4277

Q: Provade detta receptet idag blev såååå gott!! Jag tackar för alla recept du lägger upp det har hjälpt mig så mycket i vardagen när man vanligtvis inte vet vad man ska laga 😊 Har en fråga om dom där cannellonisarna brukar du steka dom först eller kokar du upp med vatten? För när jag kokade upp med vatten så gick dom nästan sönder när jag skulle lägga i fyllningen, Hade varit kul och veta hur du gör 🙂

A: Vad kul att höra, det är precis det som är mitt mål! 😀 <3 Superslarvigt av mig att inte vara tydligare med detta! Jag gör ingenting med dem innan jag har i fyllningen, de är alltså hårda när jag fyller dem. På Barillas cannelonis står det på förpackningen att de behöver ca 20 minuter i ugnen för att bli färdiga. Det är alltså såsen som gör att de mjuknar och man behöver inte förkoka dem innan. 🙂

Receptet på dessa pestocannelonis hittar ni HÄR!

IMG_9338
Namnlöst-1
Q: Ser ut som du använt ett färdigt marsipanlock, det är myyycket svårare att arbeta med och lättare att få veck på än om du kavlar själv 😊

A: Det stämmer bra – tack för tipset! Ska absolut kavla själv nästa gång. 🙂 Receptet på min veganska tårta hittar ni HÄR!

56567363_503789840157318_4834092266966482944_n

Q: Älskar också frågan ”men varför äter du korv/hamburgare/whatever substitut när du är vego, de är ju köttformer????” Som om en hamburgare är ett djur? En djur form? Haha märklig köttislogik. Iallafall, jag är som du lakto-ovo men känner mer och mer att jag inte kan rättfärdiga mitt ägg och mejeriätande.. vet att det är ett steg i rätt riktning men när man blir upplyst så kan man inte blunda för hur hemsk den branschen är också. Har du med lite dåligt samvete för du inte går ”hela vägen” eller känner du att du ändå gör något? Hoppas du förstår min fråga och inte tar illa upp, vill bara ha en ärlig tanke då vi är i samma situation <3 <3  Älskar din blogg och lagat massa av dina recept!

A: Verkligen!! Det är bara människor som febrilt försöker hitta nåt sätt att sätta dit oss vegos på, eftersom de vet att vi egentligen har rätt. 😉 Men försöket blir ju bara sorgligt.

Jag tar verkligen inte illa upp av din fråga! <3 Jag har huuuuundra procent dåligt samvete över det. Jag har inga planer i dagsläget på att bli vegan, det finns fortfarande sammanhang jag inte är redo att ”offra” ännu. Jag lagar däremot betydligt mer veganskt nu än förr, jag vet inte om ni har märkt det? Jag vill visa att det på vardaglig basis inte är svårt att skippa ägg och mejeriprodukter. För det är det ju inte! Däremot vill jag inte behöva få dåligt samvete för att jag ”bara” ber om lakto ovo-vänlig mat när jag är bortbjuden, beställer på restaurang eller blir sugen på Daim en lördag. Att leva växtbaserat ska inte handla om ångest och förbud, precis som jag alltid brukar säga så handlar det om att göra medvetna val. Och det gör jag betydligt oftare nu än förr.

Vår planets överlevnad ligger inte på individnivå och att äta lakto ovo är ju avsevärt mycket bättre än att äta kött/flexitarianskt. Så drunka inte i din ångest – men låt den samtidigt få finnas lite i bakhuvudet. Det gör i varje fall att jag vill göra bättre val oftare! 🙂

 1. Elin skriver:

  Men planetens överlevnad ligger väl visst till viss del på individnivå? Eller isåfall så menar du ju på att folk som fortfarande äter mängder med kött inte kan göra någon skillnad för miljön?

  1. Hej!

   Nu tycker jag inte att du har läst vad jag skrev. I samma mening du hänvisar till skriver jag ju att det är AVSEVÄRT mycket bättre att äta vego än att äta kött. Jag menade att det faktum att jag ”bara” är lakto-ovo i vissa sällskap/i samband med vissa situationer inte är något som kommer avgöra om vår planet överlever eller inte. Det är helt enkelt inte en ångest jag kommer gå genom livet och bära på.

   Jag tycker det känns onödigt att märka ord på MIG som inte gör annat än att predika om hur bra/enkelt/fantastiskt/gott livet utan kött är. Självklart skulle jag aldrig förminska hur hemsk den industrin är eller uppmuntra folk att fortsätta äta det. 🙂

 2. Amelia skriver:

  Tack för du svarade så bra! <3 har verkligen tänkt exakt likadant kring det där!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..