Recept: Smördegsflarn med olivkräm och zucchini

IMG_9397

Om exakt en vecka inleds påskhelgen och jag tror alltid det kan vara tacksamt med lite tips inför en potentiell lunch eller middag. Det här supergoda smördegsflarnet är veganskt, men kommer garanterat gå hem hos dina köttisar till släkt/vänner också! Det innehåller en salt och god olivkräm och är toppat med flätad zucchini. Vårigt och väldigt gott! 🙂

DU BEHÖVER (till ett flarn):
– En färdig smördeg á 250 g (Dubbelkolla att den är vegansk. Jag använde den från POP Bakery).
– En zucchini
– En burk iFraiche (250 ml)
– En burk PåMackan med smak av Vitlök och Gurka (150 g)
– 150 g svarta, urkärnade Kalamata-oliver. Avrunnen vikt.
– 10 st soltorkade tomater
– 2 st vitlöksklyftor
– Salt och peppar

IMG_9398

SÅHÄR GÖR DU:
1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Mixa oliver, pressad vitlök, grovhackade soltorkade tomater, iFraiche och PåMackan till en bitig röra. Jag ville behålla några större bitar av tomat och oliver, men man kan såklart mixa den helt slät också. Smaka av med salt och peppar, ställ åt sidan.

3. Använd en osthyvel eller en vass kniv för att skiva tunna, breda skivor av dina zucchini. De ska vara långa och tunna, men utan att gå sönder. Du kommer behöva 10-15 skivor som du sedan delar längs mitten.

Namnlöst-1

4. Rulla ut din smördeg på en plåt med bakplåtspapper. Bre på olivkrämen, men spara lite utrymme till kanter.

5. Lägg ut dina zucchini-remsor i ett flätad mönster. De ska ligga ”varannan över – varannan under” åt både log- och vågrätt håll. Härma bilden här ovan om det känns knepigt!

6. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter och låt sedan flarnet svalna lite innan du skär det i mindre bitar.

Den här rätten går utmärkt att göra lite i förväg och spara i kylen. Det går jättebra att äta kallt, men har du möjlighet att värma upp det strax innan servering så blir det ännu vassare!

IMG_9396

  1. Emelie skriver:

    Åh den lät
    Spännande. Men ska man äta den som ett tilltugg? Eller typ den och en sallad eller hur tänker du? 🙂 för jag var sugen på men inte just för påsk men bara som huvudrätt eller så 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..