Veckans frågor

Namnlöst-1
Smördegsflarn med olivkräm och zucchini – Recept: HÄR

Q: Åh den lät spännande. Men ska man äta den som ett tilltugg? Eller typ den och en sallad eller hur tänker du? 🙂 för jag var sugen på men inte just för påsk men bara som huvudrätt eller så 🙂

A: Hej! Jag skulle inte säga att det finns något sätt som är bättre än det andra. Den går jättebra att äta som huvudrätt tillsammans med en sallad, jag tror t.ex. det hade varit supergott med en tomat- och mozzarellasallad till (om man äter lakto-ovo). Men eftersom flarnet enkelt går att dela i mindre bitar så är det perfekt som tilltugg/förrätt/buffé också!

DSC07971
Q: Hur fixar du ditt hår som på bilderna? Jättesnyggt!!

A: Tack!! Jag har gjort ett inlägg om det HÄR! 🙂 <3

Namnlöst-1
Påsktårta med citron, passionsfrukt och vanilj – Recept: HÄR

 

Q: Jag har gjort curden, men såg nu efter svalning att den är för lös! Tror du att jag bara kan koka upp den igen och reducera mer eller behöver jag mer majsstärkelse kanske? Jag bytte ut mangon mot mer passionsfrukt. Tårtan ser helt fantastisk ut! Mitt mål är att lite halvt återskapa den med chokladbotten

A: Okej, då är det antagligen den extra vätskan som gjort att den blev lösare än mig. Mangon tillför ju med en del textur i curden. Hmm… Jag skulle nog testa att koka upp den igen och addera lite mer majsstärkelse. Se till att det inte blir några klumpar av stärkelsen i curden bara! Det borde funka. 🙂 Hoppas tårtan blir bra!!

IMG_9274
Q: Vad som du HATADE för fem år sen har du lärt dig gilla idag? Många säger ju tex att sill och kaffe har ganska vuxna smaker som man oftast inte gillar som ung!

A: Kul fråga! 😀 Jag har ”lärt mig” dricka både kaffe och vin under de senaste fem åren. Vad gäller mat så hade Mathilda för fem år sen blivit väldigt besviken om hon fick höra att jag idag gillar gurka, blomkål, avocado och sparris. Framförallt blomkål och sparris älskar jag idag!

Saker jag fortfarande har väldigt svårt för, men kanske gillar om ytterligare fem år är koriander, aubergine, fetaost, sötpotatis (unpopular opinion-alert, haha!) och fänkål. Men den listan kan göras längre. 😉


Q: Först och främst, tack för en grym blogg med grymma recept! 🙂 Testat flera som varit sååå goda. Framförallt pesto-cannelonnisarna har blivit min nya absoluta favoriträtt! Du verkar dessutom vara en sjukt vettig, smart och fin person 🙂
Till min fråga:
Jag ska snart ha 25-års fest och undrar om du har några bra idéer om vad jag ska bjuda på?
Jag tror att jag vill bjuda på mat (vi ses på kvällstid). Vi blir runt 25 personer och jag är student, så vill inte spendera hur mycket pengar som helst. De flesta äter kött men det finns även ett par vegetarianer och veganer med, så jag vill anpassa det så alla blir nöjda 🙂 Har du några tips? Tack på förhand, och keep up the good work <3

A: Hej finis – och grattis i förskott! Tack så jättemycket för de fina orden, inget gör mig gladare! <3 <3

Jag tolkar det som att du ogärna kör helt vegetariskt/veganskt, utan istället vill servera något som går att anpassa? Burgare är väldigt bra, men det kräver att någon hela tiden står och grillar/steker. Det går i varje fall enkelt att göra med och utan kött, man kan bara ställa upp olika tillbehör/såser/proteinkällor som en buffé så får man bygga ihop dem själva.

På Rebeckas student gjorde vi hemmagjord pizza, det går också jättebra att göra med och utan kött. Men samma sak där: Någon måste vakta ugnen regelbundet! Sånt som går att förbereda helt i förväg är ju pajer, en god fransk potatissallad, någon slags gryta eller någon matig slags pastasallad!

  1. Anna skriver:

    Kan du inte göra ett inlägg om mat du gillar/inte gillar? Tycker folks matvanor är så fascinerande hahah och älskar sådana inlägg

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..