Recept: Grillade cevapiccis

IMG_9689

Det finns oerhört mycket att grilla som vegetarian eller vegan, jag tänkte göra ytterligare ett inlägg på det ämnet senare i veckan.
Här är ett gott exempel – cevapicci på formbar färs, kryddade med persilja, spiskummin och vitlök. Man kan servera dem till vad man vill, jag tror dom hade passat utmärkt till pitabröd och en god hummus till exempel. Vi åt våra cevapiccis med ugnsrostad potatis, tzatziki och grekisk sallad. Även det var riktigt gott!

DU BEHÖVER (till två personer):
– ca 350 g formbar färs
– 2 vitlöksklyftor
– 2-3 msk färsk persilja
– Paprikapulver
– Spiskummin
– ca 1 msk rivet citronskal
– Salt och peppar
– Valfria tillbehör, vi rostade potatis och gjorde en grekisk sallad

Till tzatzikin: 
– 2,5 dl matyoghurt
– Ca 1 dm gurka
– 1-2 vitlösklyftor
– 1 msk olivolja
– Salt & peppar

IMG_9670
IMG_9680
IMG_9675

SÅHÄR GÖR DU:
1. Tina formbar färs och blanda med alla ingredienser i en bunke. Smaka av så du inte har för lite kryddor i din smet.

2. Forma till jämnstora cevapiccis.

3. Som ni ser på bilden lite högre upp så penslade vi våra cevapiccis med rapsolja innan vi la på dem på grillen. Vegetarisk färs är ganska fettsnål jämfört med den animaliska, så vi var rädda att den skulle brännas fast. Använd gärna rapsolja hellre än olivolja, den tål nämligen värme bättre!

4. Grilla dina cevapicci tills de har en ordentlig och jämn stekyta. Ju mer, desto bättre (om ni frågar mig)!

IMG_9733
IMG_9699
IMG_9707
Den minsta trollungen i familjen var go och glad som vanligt. <3 <3 <3 

IMG_9742
IMG_9743

5. Servera dina cevapicci med goda tillbehör!

Och glöm nu inte bort att de går att variera i oändlighet! Både vad gäller smaksättning och när det kommer till tillbehören. 🙂

  1. Elina skriver:

    Ser gott ut!! 😀 PS. det stavas cevapcici!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..