Veckans frågor

Alice studenttårtor – HÄR

Q: Hej, Mathilda! Hur många personer räckte två tårtor till? Vad blev kostnaden för det, ungefär? Jag skall göra tårtor till min sambos lillebror och försöker få en hum på kostnaden och mängden till 100 personer. Kram!

A: Hej! <3 Allt jag vet är att såhär stora och maffiga tårtor räcker bra mycket längre än man tror. En tårta räcker utan problem till 20 personer, säkert fler. För att baka till ca 100 pers behöver du med andra ord… 4-5 stycken tårtor skulle jag tro.

Att baka är tyvärr ganska dyrt, framförallt när man inte har möjlighet att köpa ingredienser till grossistpriser. 🙁 Bara bären och blommorna som jag dekorerade dessa tårtor med gick säkert loss på drygt 200 kronor. Lägg på ca 200 kronor för ingredienserna till macaronsen. Jag minns inte exakt vad det kostade mig att göra de här två tårtorna, men jag skulle gissa på… nånstans mellan 700-1000 kronor.

Namnlöst-1
Q: Vad tror du är den fördom som flest har dom dig? 🙂

A: Oj… Jag vet inte. Gud vad svårt! Vi vänder på frågan: Vad har ni för fördomar om mig egentligen? Kan besvara dem i ett separat inlägg!

IMG_9075

Q:
Vad är ditt bästa tips för att lyckas med en gräddig pasta? Jag tycker ofta den blir så oerhört tung och tjock i konsistensen!

A: Jag förstår precis vad du menar! På senaste tiden har jag börjat skippa grädde mer och mer, istället använder jag gärna vin, pastavatten och ost för att binda ihop en sås. Lite grädde/vegansk variant gör susen, men att basera en sås helt på grädde ger ett ganska tungt resultat.

Mitt tips är att laborera dig fram när du lagar små mängder, förslagsvis bara till dig själv. Det tycker jag är allra enklast!

Namnlöst-1

Q: GUD vad fina dom blev! Har du testat att göra maränger på annat slags spad, typ vita bönor? Jag har hört att det också funkar

A: Tack! <3 Det har jag också hört, men jag har inte testat det ännu. Har någon annat gjort det?

DSC07943

Den här frågan besvarade jag i kommentarsfältet och jag har klistrat in samma svar jag gav där. Men jag skulle vilja ha fler läsares perspektiv på detta. 

Q: Många av dina inlägg är liksom ”summering” eller re-post på tidigare inlägg, som en regelbunden läsare blir det tråkigt/märkligt när ett av dina två inlägg om dagen är ett gammalt inlägg. Det blir likosm som ett antiklimax. Jag förstår såklart att du lägger ner mycket tid på dina inlägg och vill uppmärksamma det. Jag vet inte om du gör det för att du har ont om tid, men jag känner nog hellre inget inlägg än ett gammalt inlägg 🙂

A: Hej- och tack för input! 🙂 Jag pluggar ju heltid och vissa veckor är summeringar/tillbakablickar mitt bästa sätt att få upp högkvalitativa inlägg (sett till bilder etc). ”3 recept med blomkål”, ”5 st veganska pastarätter” osv. Jag fattar att det kan bli tråkigt för mina mest trogna läsare och jag vill verkligen inte att ni ska känna ett antiklimax när ni går in på bloggen. 🙁 Men jag har nog tänkt tvärtom från dig: ”Hellre en summering/repost än inget inlägg alls”. Jag ska absolut tänka om där och bli mer selektiv med vilka bilder/inlägg jag hänvisar till!

 1. Fanny skriver:

  Har också reagerat på att det kan bli lite ”upprepning” (speciellt när det kommer till recept och det är ett relativt nytt inlägg). Jag resonerar som Linnea och tycker inte att alla inlägg behöver vara högkvalitativa. Jag skulle nog uppskatta ett ”Hej det här gör jag just nu” mer än re-posts 🙂

 2. Linnea skriver:

  Jag har också reagerat på att ”re-post inlägg” kan bli lite återupprepande. Det är roligt när du lyfter lite äldre recept, men blir lätt lite trist när du lyfter recept från föregående vecka. Enligt mig behöver inte alla inlägg vara av superhög kvalitet, en liten uppdatering om vad du gör just nu eller liknande räcker gott för att man ska tycka att det är roligt att komma in på bloggen! 🙂

  En fördom som jag kommer på spontant är att du alltid har det väldigt städat hemma, kan det stämma tro?

  Kram

 3. Emelie skriver:

  Jag har mest reflekterat över det när du gör veckans matsedel. Kul ide, men ibland är liksom alla rätter som du redan tillagat tidigare. Och jag och min sambo som testar alla dina recept i princip får inget nytt. Men gör du aldrig mat ifrån ICAs recept eller så? Men förstår att det skulle ta mycket tid och göra nytt
  På nytt jämnt. Men funderar om du aldrig gör andras recept
  Utan bara Egna?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..