Vegetarisk grillning – Inspiration

Namnlöst-1

Grillsäsongen närmar sig och många, inklusive mig själv, är på jakt efter goda, vegetariska saker att lägga på grillen. Det är trist att hamna i halloumi-fällan, även fast jag gärna grillar det också. Jag sökte runt på Pinterest och hittade lite saker som lätt väldigt gott. Hoppas ni hittar lite nya saker att provgrilla nu när vi – hör och häpna – faktiskt har klivit in i årets första sommarmånad!

Här kommer lite grilltips:
– I princip alla grönsaker och rotfrukter går att grilla. Blomkål, sötpotatis, svamp, zucchini, brysselkål och mycket, mycket mer. Strosa runt i grönsakshyllan och välj något du aldrig grillat förut. Det kommer säkert bli jättegott!

– Foliepaket går att variera i mängder. Du kan baka fetaost med oliver, soltorkade tomater och olivolja. Du kan ha i broccoli och vitlökssmör, majs med finriven parmesan, färskpotatis och purjolök…

– Ser ni bilden längst ner till höger i collaget? Såg inte det oerhört trevligt ut? Att grilla flatbreads/tortillas och sedan toppa med valfria toppings är en väldigt social och säkert jättegod förrätt. Tips!

IMG_9738
IMG_9733

Jag gillar personligen att grillas köttsubstitut och där vet jag att alla är olika. Men gillar du också det? Fortsätt läsa! För vissa saker passar bättre än andra att grilla – här kommer mina bästa tips:

– Formbar färs är verkligen toppen. På bilderna ovan ser ni de cevapcici vi grillade för några veckor sen. De höll ihop bättre än varianterna gjorda på kött och smakade dessutom himmelskt. Recept: HÄR

– Hälsans Kök Grillade Filéer. Dessa filéer äter vi ofta även när vi inte grillar. De påminner mycket om kyckling i konsistensen och funkar utmärkt att marinera. Tänk på att addera mer smör/olja i marinaden än när du marinerar kött, dessa släpper ingen vätska och har låg fetthalt.

– Som sagt, att fastna i halloumi-fällan är lätt hänt. Men tänk på att halloumin går att variera, det går att göra mer med den än att steka den i skivor. Den är jättegod att helgrilla (pensla den ofta med något örtigt, smält smör), att sätta på spett med exempelvis nektarin eller riva och ha som huvudingrediens i biffar.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..