Picknick i kvällssolen

IMG_0189

På nationaldagen packade jag, Oskar och tre vänner till oss en picknick-korg och begav oss mot ett närliggande slott. Det heter Ljunglöfska och ägdes förut av snusfabrikören (”snuskungen”) Knut Ljunglöf. Han är skapare av snusmärket Ettan och bodde här i slutet på 1800-talet. Av den anledningen brukar i varje fall jag kalla det för ”snus-slottet”, men det är nog egentligen fel. 😉

En kompis till oss tog examen här i dagarna, så vi tog med lite bubbel, rosé och massor av god mat!

IMG_0182
IMG_0197
IMG_0184
IMG_0203

Med oss hade vi en pastasallad med halloumi, mango, körsbär, jordgubbar, lite ostar och hemmagjorda piroger/calzones som jag gjort. Som jag konstaterat tidigare så gillar jag verkligen piroger just nu, haha. Den här gången fyllde jag dem med tomatsås, ost och pesto. Som små calzones helt enkelt! På grund av osten så smälte en del av innehållet ut i ugnen, men det gjorde verkligen ingenting för smaken. Supergoda blev dem!

Jag har inget exakt recept på mina pizza-piroger (jag kan fixa det om ni önskar), men jag gjorde på samma sätt som jag gjort tididgare. Det är bara fyllningen som är annorlunda. Ett tidigare pirog-recept hittar ni HÄR!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..