Recept: Friterade tortellini

IMG_0250

Det här har jag sett på Pinterest flera gånger och tänkt ”Det där vill jag testa nångång!” – nu är den dagen kommen. Friterade tortellini! Jag tänker mig dem som tilltugg/stående förrätt, men de funkar såklart bra i andra sammanhang också. Just dessa tortellini är fyllda med tomat och mozzarella, då tyckte jag att en tomatsås funkade bäst att dippa i. Men tänk på att andra smakkombos också blir jättebra, exempelvis svamptortellini med tryffeldipp, eller spenat & ricotta-fyllning till en pestodipp?

DU BEHÖVER:
– Ett paket färska tortellini á 250 g, mina var fyllda med tomat och mozzarella
– Tomatsås, varm eller kall
– Neutral olja att fritera, i ex. rapsolja
– Till paneringen: 2 st ägg, 1,5 dl panko, oregano, salt & peppar

IMG_0240
IMG_0237

SÅHÄR GÖR DU:
1. Koka dina tortellini i någon minut mindre än vad det står på förpackningen. Jag kokade mina i tre minuter även fast de enligt instruktionerna skulle koka i fyra minuter.

2. Låt de dunsta av på lite hushållsspapper.

3. Vispa upp två ägg i en skål. Blanda panko, oregano, salt & peppar i en annan.

4. Värm upp olja i en stekpanna. Du behöver inte överdrivet mycket, det behöver inte täcka hela dina tertellini när du lägger i dem.

IMG_0254
IMG_0244

5. Doppa dina tortellini i ägg följt av panko-mixen. Fritera/stek på hög värme tills de fått fin stekyta.

6. Låt dina friterade tortellini rinna av sig på hushållspapper, medans kan du värma på tomatsåsen om du önskar den varm.

Servera dina tortellini med tomatsåsen så fort de svalnat lite! Försvinnande gott vill jag lova!

LOADING..