Veckans recept: Krämig färskostpasta

IMG_0298

Veckans recept är en krämig pasta med en sås som är baserad på färskost. Till den här rätten använde jag en variant smaksatt med svamp, men beroende på vilken smaksättning man är ute efter så kan man ju såklart ta en annan sort. Resultatet blir en krämig sås med lite syra i – supergott!

DU BEHÖVER (till två personer):
– Spaghetti för två personer
– Ett paket halloumi
– 5 st stora skogschampinjoner (eller några fler om de är små)
– 2 st vitlöksklyftor
– 150 g färskost med svamp/kantarellsmak
– 1-1,5 dl pastavatten
– 2 tsk japansk soja
– Salt och peppar

IMG_0295

SÅHÄR GÖR DU:
1. Börja med att steka halloumin hårt i en stekpanna. Lägg bitarna åt sidan så länge.

2. Skär skogschampinjoner i skivor och stek dem i olivolja tillsammans med pressad vitlök, salt och peppar. Låt de få lite stekyta innan du sänker värmen och adderar färskost.

3. Koka pastan i ett par minuter kortare än vad det står på förpackningen.

IMG_0285

4. Låna lite pastavatten från den kokande pastan. Använd denna till att spä ut din ostsås. Tillsätt även soja, salt och peppar. Smaka av.

5. Häll ner den snart färdiga pastan och den knaperstekta halloumin i din svampsås. Låt pastan koka klart i den goda såsen.

Servera din färskostpasta tillsammans med lite god olivolja och svartpeppar!

IMG_0293

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..