Veckans recept: Grillade foliepaket

IMG_0463

Såhär på sommaren tycker jag det kan vara gott att variera sina grilltillbehör – här kommer ett bra förslag från mig! Foliepaket som läggs på grillen kan ju fyllas med nästan vad som helst och varieras i oändligheter. Det här foliepaketet innehåller färskpotatis, lite goda grönsaker och massor av vitlökssmör.

Har du inte möjlighet att grilla dina foliepaket så går det utmärkt att tillaga dem i ugnen också! 

DU BEHÖVER (till två personer):
– 300-400 g kokt färskpotatis
– 1 st majskolv
– 100 g broccoli
– En näve sockerärtor
– 4 st vitlöksklyftor
– Vitlökssmör
– Färsk persilja
– 3 st vegoschnitzlar
– Valfri sås, vi använde BBQ-bea från Lohmanders (supergod!!)

IMG_0456

SÅHÖR GÖR DU:
1. Koka färskpotatisen tills den är helt färdig. Fördela i två foliepaket som du vikt ihop av aluminiumfolie.

2. Skär upp majskolv, broccoli och sockerärtor. Dela vitlöksklyftorna i två delar. Fördela grönsakerna i foliepaketen.

3. Toppa med vitlökssmör, persilja och salt & peppar. Snåla inte med nåt!

IMG_0458

4. Stäng dina paket med ett lager folie på toppen. Ställ på grillen and let the magic happen. 😉 Du vill att broccolin ska mjukna, att allting ska bli ordentligt varmt och att smöret ska smälta. Detta tar ca 10-15 minuter. 

5. Medans du väntar på potatispaketen är det dags att grilla/steka dina schnitzlar!

Sen är det dags att hugga in! Det här är sommar på en tallrik för mig. Supergott blev det!

IMG_0450

  1. Lollo skriver:

    Heej! Älskar din blogg! Duu, jag ska ha födelsedagsfest om några veckor och skulle behöva lite tips om du har några! Vi blir nog ett 20tal i min lilla lägenhet så folk äter middag hemma innan de kommer. Jag kommer vara ganska upptagen under festdagen då vissa gäster reser en bit och kommer tidigare. Så min fråga är om du har något tips på ”snacks” man kan bjuda på förutom chips och godis?? Alltså typ enkla saker som inte kräver jättemycket förberedelse och som man kan göra till många utan att all plats i kylskåpet tas upp, haha hoppas att du förstår vad jag är ute efter! kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..