Veckans recept: Mozzarellafyllda färsbiffar

IMG_0513

Det här receptet tog jag ursprungligen fram för flera år sedan, men det var långt innan formbar vegofärs kom in i mitt liv. Sen den kom har jag tänkt flera gånger att ”det där receptet måste jag göra en ny version av” – och här är den äntligen! Det är helt enkelt mozzarellafyllda färsbiffar som serveras med en mustig tomatsås och valfri pasta ‘of your choice’. Med formbar färs slänger du ihop biffarna i ett nafs!

DU BEHÖVER (till två personer):
– Ca 350 g formbar färs
– Spaghetti/linguine för två personer
– Ett paket mozzarella
– 1 msk grönsaksfond
– 3 st vitlöksklyftor
– Salt, peppar och valfria andra kryddor (jag använde oregano och en pepparblandning)

Till tomatsåsen:
– En burk krossade tomtater
– 1 gul lök
– 1 dl vatten
– 0,5 dl tomatpuré
– 1 msk sirap/honung
– 2 msk smör
– Salt och peppar

IMG_0509

SÅHÄR GÖR DU:
1. Tina den formbara färsen.

2. Skär mozzarellan i pommes-formade bitar/stavar. Gör de inte för stora. Lägg bitarna på ett bakplåtspapper på en tallrik och ställ in i frysen. Detta steg kommer förhindra mozzarellan från att rinna ut vid stekningen.

3. Sen är det dags att förbereda tomatsåsen! Finhacka gul lök och fräs den tillsammans med tomatpuré. Tillsätt sedan tomatkross, vatten och sirap. Låt allting puttra på låg värme.

4. Blanda ihop formbar färs, grönsaksfond, pressad vitlök och kryddor i en bunke. Se till att allting är ordentligt blandat och smaka av.

IMG_0528

5. Ta fram den frysta mozzarellan. Tryck ut runda, ganska platta biffar av formbar färs i din handplata, placera sedan en bit mozzarella på mitten. Använd därefter båda händerna för att försluta/linda in mozzarella i färs. Den ska inte synas överhuvudtaget. Får du inte till det? Testa att göra ostbitarna lite mindre!

6. Stek biffarna tills de fått fin stekyta. Tillsätt gärna lite mer salt och peppar under stekningen. Låt de ligga på eftervärme/låg värme medans du kokar pastan.

7. Smaka av såsen med salt och peppar. Den ska ha en ordentlig sälta som lyfter fram tomatsmaken.

Servera den nykokta pastan med din mustiga tomatsås och de mozzarellafyllda färsbiffarna. Bon appetit!

IMG_0504

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..