Recept: Italiensk paj

IMG_8604

Paj är perfekt för er som gärna lagar mat som räcker till matlådor. Det är dessutom (i alla fall ofta) en ganska billig rätt som kan innehålla… det allra mesta egentligen. Perfekt när man vill rensa ut kyl och frys! Den här pajen har italienska smaker och är extremt god. Jag vågar till och med påstå att det här är min absoluta favoritfyllning i en paj – det är inget dåligt omdöme. 😉

DU BEHÖVER (till en paj á 24 cm/diameter):
– Ett färdigt pajskal/egengjord pajdeg (JA, man får vara lat)
– 5 st ägg
– 3,5 dl vispgrädde
– 200 g ost (jag använde hälften parmesan och hälften ”vanlig” riven ost)
– 8 st fint strimlade soltorkade tomater
– Oliver efter tycke och smak
– 3-4 msk pesto
– Ett knippe färsk basilika
– Valfria grönsaker som tillbehör

IMG_8617

SÅHÄR GÖR DU:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg, grädde och ca 2/3 av osten.

2. Tillsätt oliver, soltorkade tomater och den färska basilikan som du kan bryta sönder i lite mindre bitar. Krydda rikligt med salt och peppar.

3. Tryck ut pajdegen i din form. Vik kanterna dubbelt om du önskar ha dem lite tjockare och mer hållbara. Men se till att de inte blir för låga. 🙂

IMG_8609

4. Nagga pajskalet med en gaffel och fyll det med fyllningen. Se till att den ligger väl utspridd (man vill ex. inte ha alla oliver på pajens ena sida).

5. Ta hjälp utav två små skedar för att fördela ut peston ovanpå pajen. Toppa med den sista rivna osten och grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Den ska vara lite dallrig, men absolut inte lös.

Låt din paj sätta sig i några minuter innan du serverar den med en god sallad!

IMG_8620

  1. J skriver:

    Har du nå tips på ett gott och hälsosam pajskal som man gör själv? Menar typ med bra mjölsorter (tänker tex mandelmjöl) och helst utan något smör (kokosolja eller liknande funkar). Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..