Veckans frågor

IMG_0387

Q:
Heej! Älskar din blogg! Duu, jag ska ha födelsedagsfest om några veckor och skulle behöva lite tips om du har några! Vi blir nog ett 20tal i min lilla lägenhet så folk äter middag hemma innan de kommer. Jag kommer vara ganska upptagen under festdagen då vissa gäster reser en bit och kommer tidigare. Så min fråga är om du har något tips på ”snacks” man kan bjuda på förutom chips och godis?? Alltså typ enkla saker som inte kräver jättemycket förberedelse och som man kan göra till många utan att all plats i kylskåpet tas upp, haha hoppas att du förstår vad jag är ute efter! kram

A: Tack så mycket! <3 Hmmmm….. Vad sägs som brietårta? Dvs en brieost som du gratinerar i ugnen med nötter och honung och sen serverar med kex? Den ska egentligen bara slängas in i ugnen strax innan gästerna kommer. Eller en stooor chipsskål med lättsaltade chips och skålar med gräddfil, rom/tångrom och finhackad rödlök bredvid? Så kan man själv lägga på lite toppings på sina chips!

IMG_0509
IMG_0528
Mozzarellafyllda vegofärsbiffar – HÄR

Q: Min kille gillr inte mozzarella, men tror du man kan fylla biffarna med nån annan ost också? Typ fetaost eller halloumi?

A: Ja, det går självklart jättebra! Jag tror inte halloumi skulle bli så bra eftersom det inte smälter något. Men feta – absolut. 🙂 Eller någon god cheddar kanske?

DSC07971

Q: Saknar du att podda med Andrea?

A: Vissa dagar saknar jag det supermycket, vissa dagar känns det skönt att inte podda längre. När vi gästade Cafékampen i våras så slogs jag av hur sjukt kul det är, en period efter det kände jag bara ”nej, vi måste verkligen köra igång igen!”. Men sen slås jag av det som låg till grund för varför vi slutade: vi har inte så mycket mer att säga just nu. I ett annat skede i livet, eller med ett tydligare ämne/tema så skulle jag gärna podda igen i framtiden!

IMG_9607

Q: Vad kan man ha i en god och lite somrigare sallad? E så sjukligt trött på isbergssallad, tomat och gurka nu att jag nästan sprängs!! 

A: Förstår det!! Först och främst, var inte rädd att blanda in frukt i det hela. Nektariner, jordgubbar, granatäpple och passionsfrukt gör sig jättebra i sallader. Det är även viktigt med olika texturer, därför gillar jag att ha i sockerärtor, krutonger eller något annat lite krispigare. Variera slutligen smaksättningen med hjälp utav olika dressingar, det gör stor skillnad. 🙂

  1. Elma skriver:

    Hej Mathilda!

    Tack för en grym och inspirerande blogg! Du verkar så himla strukturerad och jag undrar hur du gör för att hålla koll på vardagen? Känns som att jag och min sambo säger jämt att vi ska veckohandla på söndagar och städa etc men så blir det inte av och vips så hamnar man på Ica efter jobbet ändå. Skulle du kunna dela med dig av dina tips hur du hanterar din vardag?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..