Min bästa halloumisallad

IMG_0259

För ett par veckor sen la jag upp receptet på en typisk vardgaslunch för mig. Den består utav bulgur, stekt quornfilé, råstekt broccoli och någon slags dipp/sås. Ni hittar receptinlägget HÄR!

En annan rätt som vi äter oooofta hemma är halloumisallad. Till vardags är den inte alls särskilt avancerad och därför har jag (såvitt jag vet) inte lagt upp bilder på hur den brukar se ut. Men sen tänkte jag ”Äsch, det kan väl vara kul att se”. Så här kommer Husets Halloumisallad! 😉

DU BEHÖVER (till två personer):
– Ett paket halloumi, vi använder alltid Fontanas
– 0,75 msk japansk soja
– 1,5 portioner pasta
– Romansallad (det tycker vi är absolut godast)
– En röd snackpaprika
– En burk majs
– En halv rödlök
– Fint strimlad gurka, ca 5 cm
– Gröna oliver
– Dressing, vi brukar alltid använda den HÄR mixen till vardags

IMG_0261

SÅHÄR GÖR DU:
1. Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen. Skölj den noga så den är helt kall, det tycker i varje fall jag blir godast.

2. Strimla/skär grönsakerna och lägg i en bunke. Lägg i den kalla pastan.

3. Blanda ihop dressingmixen med vatten och olivolja (måtten står på förpackningen) och häll på pastasalladen. Blanda noga.

4. Skär halloumin i smala skivor, det tycker i varje fall vi är godast. Ha ner lite matfett i stekpannan tillsammans med japansk soja, ha sedan ner ostskivorna.

Stek halloumin ganska hårt och servera sedan med pastasalladen! Så SJUKT gott, jag tröttnar aldrig på den här rätten!

IMG_0264

  1. Hej Mathilda!
    Tack för all matinspiration du levererar. Jag ska snart studera på universitet och kommer leva på en tight budget. Jag antar att flera av dina läsare också studerar, så det skulle vara kul om du kunde ha ett inslag i bloggen med billiga maträtter! Förstår att du inte tänker på budget och lagar det du känner för, men det hade varit kul med något tips då och då på recept som är plånboksvänliga! 🙂 Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..