Grundrecept: Röd pesto

IMG_8667

Tidigare här i bloggen har jag lagt upp goda grundrecept på såväl basilikapesto och ärtpesto, men aldrig en röd variant. Självklart kände jag att det var dags för det med! Röd pesto är underskattat tycker jag. Kombinationen soltorkade tomater, parmesanost och pinjenötter är orimligt god och det här receptet kan du använda till mååånga olika saker.

Kommer du inte på något bra exempel? Redan på torsdag kommer det upp ett recept som innehåller röd pesto, så håll till godo!

DU BEHÖVER (till ca 2,5 dl färdig pesto):
– 100 g soltorkade tomater (avrunnen vikt)
– 50 g pinjenötter
– 60 g riven parmesanost
– 1,5-2 dl olivolja
– Salt & peppar

IMG_8668
IMG_8653

SÅHÄR GÖR DU:
1. Riv parmesanosten och skär de soltorkade tomaterna i lite mindre bitar.

2. Ha ner osten och tomaterna tillsammans med pinjenötterna och ca 1,5 dl olja i en matberedare. Mixa till en smet utan större tomatklumpar.

3. Tillsätt mer olja om du önskar. Krydda sedan med salt och peppar. Snåla inte!

4. Häll ner din pesto i en burk som håller tätt i kylen. Toppa gärna med lite extra olja innan du sedan förvarar din hemmagjorda, röda pesto i kylen. Jag skulle tippa på att den håller i ca två veckor!

IMG_8677

  1. Hanna skriver:

    Hej Mathilda! Det ser såå gott ut men jag har en fundering. Jag tål inte nötter (eller vissa frön) och kan därför inte äta vanlig pesto, har du något förslag på hur jag bäst gör en nötfri pesto? Tror du solroskärnor skulle funka istället för pinjenötter? stor kram till dig fina du <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..