Vårt dygn i Rom

Hej på er!! Vårt wifi i Toscana var dessvärre världssämst, så förutom de inlägg jag tidsinställt så kunde jag inte uppdatera er alls. 🙁 Jag hoppas vissa av er hängde med på Insta där jag var mer aktiv!

Jag har i varje fall huuur många bilder som helst att visa er, så det blir ett tydligt Italien-tema på bloggen under den veckan som kommer. Vi börjar med vårt dygn i Rom!

Namnlöst-1

Efter att vi hämtat upp vår hyrbil och tagit oss till hotellet var det dags för resans första lunch. Vi blev tipsade om en pizzeria i närheten av vårt hotell (som jag tror är en kedja). Pizzium hette det och inredningen var superfin!

IMG_8788
IMG_8806
IMG_8802

Pizzor från Rom känns igen på en tunn botten och tunna, krispiga kanter. Jag vågar påstå att de liknar den typiskt svenska hämtpizzan i viss mån. Som ni ser var det inte såna pizzor vi åt i Rom, hehe. Men vad gör det om pizzan smakar GUDOMLIGT? För det ska jag säga er: det här var den absolut godaste pizzan jag nånsin ätit. Jag kan varmt rekommendera Pizzium, även för middag!

IMG_8834
Namnlöst-1

Efter lunchen strosade vi runt i ett hett, hett Rom. Men satan vad fint det är där! Jag vill definitivt åka tillbaka snarast möjligt. Vi hann bland annat med en sväng förbi Spanska Trappan som ni ser bild på här ovan.

IMG_8837
IMG_8841

Jag hade på mig vita linneshorts från Pull & Bear och en benvit blus från Bubbleroom. Solglasögonen kommer från Mango!

IMG_8846
IMG_8850

Innan vi promenerade tillbaka till hotellet gick vi såklart förbi både Fontana di Trevi och Colloseum. Det känns som att vi bockade av flera av de mest klassiska sevärdheterna i Rom, men jag skulle jättegärna åka hit igen (som sagt). En andra gång kan man göra mer specifik research och se sånt man är genuint intresserad av. Inte utgå från stadens ”måsten” ur ett turistperspektiv. 🙂

På kvällen åt vi middag på en vegetarisk Michelin-restaurang i Rom, den får ni se bilder från på onsdag. Håll till godo!

  1. annie skriver:

    Meeen,… ser sååå härligt ut!! ska till rom i höst och tänkte bara fråga vad erat hotell hette?! <3

  2. Amanda skriver:

    ÅH älskade Pizziums pizzor när vi smakade dom i Milano! Fruktansvärt goda!!
    Har du några tips på god vegetarisk buffémat som man kan servera nu på sommaren?
    Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..