Mater Terrae

IMG_8870

Under vårt korta, men intensiva stopp i Rom hann vi bland annat med en väldigt härlig middag. Jag hade googlat (eller rättare sagt ”Pinterestat”) fram Mater Terrae; en vegetarisk restaurang med en stjärna i Guide Michelin. Det var den första växtbaserade restaurangen i Europa som blev belönad med en stjärna till och med!

Stämningen och miljön på Mater Terrae var helt gudomlig. Jag har absolut inget negativt att säga på den fronten. Min rekommendation är att boka bord så pass tidigt att man hinner se utsikten innan det mörknar för mycket. Vi hade bord klockan 20.00 och då var det fortfarande ljust när vi kom. Vissa senare sällskap kom redan när det blivit mörkt och då missade man verkligen en stor del av upplevelsen!

IMG_8865
Fina mammsen. <3

IMG_8866
IMG_8867

Utsikten var INTE dum som ni ser. Hela restaurangen låg på en takterass och alla bord hade fin vy över Roms takåsar.

IMG_8884
IMG_8869

IMG_8893

Här ser ni den rätt som flera av oss ansåg var kvällens godaste – en vegetarisk tolkning på Carbonara. Den innehöll seitan istället för kött och den goda pastan varvades med tunt strimlad zucchini och morot. Det ser kanske inte mycket ut för världen, men den var grymt god.

Namnlöst-1

Här är två ytterligare favoriter! Till vänster ser ni en av de tre flatbreads vi tog in till förrätt. Det var lite av deras specialitet och alla runt bordet fick olika favoriter. Så mitt tips är helt enkelt att beställa in flatbreads! Alla var jättegoda. 🙂

Till höger ser ni ravioli fyllda med buffalo-mozzarella och tomat. De var toppade med tomatsås och rökt ricotta. Otroligt god var den!

IMG_8872

Är ni i Rom så är Mater Terrare helt klart värt ett besök om man är på jakt efter en lyxigare middag. Priserna drar inte iväg eftersom rätterna varken innehåller kött eller fisk, men det är absolut åt det dyrare hållet.

Maten var väldigt god, men jag trodde nästan den skulle vara mer avancerad med tanke på Michelin-stjärnan. Missförstå mig inte – det var bara bra att maten inte var ”konstigare”. Men jag har väl bara en bild av att så fina restauranger har… ja, lite mer avancerade menyer helt enkelt. Men som sagt, inte mig emot!

Det enda negativa jag kan säga är att brödet vi fick in innan förrätterna var ganska torrt och trist. Vår servitris glömde dessutom vårt kaffe och vi fick därför be om det ytterligare en gång. Som ni hör så är det inga större misstag, men ändå värt att påpeka när restaurangen håller så hög nivå.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..