Recept: Gröna biffar

IMG_8954

Ååh, blir så besviken över att dessa biffar inte ges rättvisa på bilderna. De ser torra, nästan smuliga ut tycker jag. Men jag kan lova er att så ICKE var fallet! Det vegetariska utbudet i Toscana var….. ingen höjdare, så jag förstod ganska tidigt på semestern att jag kommer behöva använda min fantasi. 😉 Jag hittade en frysmix på broccoli, blomkål, romanesco-broccoli och brysselkål och använde den som bas i vad som kom att bli riktigt goda biffar.

Vi åt dem till ”smashed potatoes”: kokt potatis som du lägger ut på en ugnsplåt och trycker ut/mosar lite med ovansidan på en sked. Ringla sedan över olja, salt, peppar och parmesanost. Ställ in i ugnen tills osten smält och potatisen börjat få lite färg – försvinnande gott! Men dessa biffar funkar såklart utmärkt att ha till annat också.

DU BEHÖVER (till ca 20 st biffar):
– 450 g frysta/kokade grönsaker, jag använde som sagt en mix på broccoli, blomkål, romanesco och brysselkål
– 1,5 dl pesto
– 3 st vitlöksklyftor
-4 st ägg
– 1,5 dl ströbröd
– 2 dl riven parmesan
– Salt och peppar

IMG_8902-2

SÅHÄR GÖR DU:
1. Tina grönsakerna och krama försiktigt ur överflödigt vatten. Lägg i en skål tillsammans med pesto och pressad vitlök.

2. Använd en stavmixer för att mixa allting till en (så gott som) slät smet. Gillar man större bitar med grönsaker så behöver man inte vara supernoga här!

3. Tillsätt ägg, ströbröd och parmesan till grönsakssmeten och blanda allting noga. Låt stå i ca 5 minuter så ägget och ströbrödet får sätta sig.

IMG_8908-2
IMG_8958-2

4. Krydda smeten med salt och peppar. Forma till jämnstora bollar och lägg på en tallrik/skärbräda tills det är dags att steka dem!

5. Lägg ner bollarna i en stekpanna och platta till dem med en stekspade för att forma dem till biffar. Gör man det redan från början så är de mycket svårare att förflytta från tallriken ner i stekpannan.

Servera dina nystekta biffar tillsammans med goda tillbehör!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..