Veckans frågor

IMG_9000
Namnlöst-1
Små hamburgerbröd: Recept – HÄR

Q: ÅH älskade Pizziums pizzor när vi smakade dom i Milano! Fruktansvärt goda!!
Har du några tips på god vegetarisk buffémat som man kan servera nu på sommaren?
Kram

A: Ja de var SJUKT goda!! Hmmm… här kommer några exempel: Pizza, pastasallad, paj, piroger, ”gör din egen falafel-wrap”, ”gör din egen sallad”, miniburgare/sliders osv. Jag länkar till mitt recept på små hamburgerbröd ifall det skulle vara av intresse! 🙂

IMG_8837

Q: Meeen,… ser sååå härligt ut!! ska till rom i höst och tänkte bara fråga vad erat hotell hette?! <3

A: Vad kul! Vårt hotell hette Londra & Cargill. 🙂 Det låg centralt och bra, men inte mitt i de mest turisttäta områdena!

IMG_8653

Q: Hej Mathilda! Det ser såå gott ut men jag har en fundering. Jag tål inte nötter (eller vissa frön) och kan därför inte äta vanlig pesto, har du något förslag på hur jag bäst gör en nötfri pesto? Tror du solroskärnor skulle funka istället för pinjenötter? stor kram till dig fina du <3

A: Hej finis <3 Jag är helt övertygad om att det går lika bra med solroskärnor! Testa!

Namnlöst-1

Q: Hej Mathilda!

Tack för en grym och inspirerande blogg! Du verkar så himla strukturerad och jag undrar hur du gör för att hålla koll på vardagen? Känns som att jag och min sambo säger jämt att vi ska veckohandla på söndagar och städa etc men så blir det inte av och vips så hamnar man på Ica efter jobbet ändå. Skulle du kunna dela med dig av dina tips hur du hanterar din vardag?

A: Men hallå där! Tack så mycket, det ser jag verkligen som en komplimang! Jag och Oskar har, i den mån vi kunnat, varit stenhårda med att veckohandla, göra matlådor och städa på söndagar. Det finns ofta annat som lockar när dagen närmar sig, men vi har lärt oss att det inte är värt det. Då blir det att man småhandlar varje kväll, köper lunch och får en dammigare och dammigare lägenhet.

Så mitt bästa tips är att vara hård med de rutiner ni önskar ha! Försök ha i åtanke hur mycket osmidigare den kommande veckan blir om ni inte gör det. Då kommer det nog bli lättare att göra vissa uppoffringar!

IMG_8609
Italiensk paj – Recept: HÄR

 

Q: Har du nå tips på ett gott och hälsosam pajskal som man gör själv? Menar typ med bra mjölsorter (tänker tex mandelmjöl) och helst utan något smör (kokosolja eller liknande funkar). Kram!

A: Tyvärr inte. 🙁 Jag har bara använt vanlig mördeg när jag gjort paj, exempelvis i receptet ni ser bild på här ovan!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..