Restaurangtips i Malmö, del I

Hej och förlåt för den usla uppdateringen! Det är verkligen inte ok och min planering den här sommaren har varit usel. Förlåt för det! Troligtvis är många av er ute på äventyr som (förhoppningsvis) inte gör bloggar och sociala medier till er högsta prio, men ändå. Återigen: förlåt!

Jag är i varje fall nyligen hemkommen från en resa i Malmö där jag var med Oskar. Hans släkt är därifrån och vissa, framförallt de lite äldre, bor kvar där. Vi varvade besök hos släktingar med bra restaurangbesök och det är framförallt dem som detta inägg kommer handla om!

PS. Jag har inte redigerat bilderna nånting så färgerna kanske inte är toppen på alla bilder. Men det får ni stå ut med. 😉 

Namnlöst-1

Första dagen åt vi ganska sen frukost och lunchen blev därmed inte jättestor. Vi tog en varsin acaibowl vid Västra hamnen och laddade inför kvällens middag på Tugg. Då kändes det att man ätit lite under dagen, för jag var så hungrig att jag glömde fota allt. 🙁 Chipsen vi delade på innan maten kom lyckades jag fånga på bild i varje fall.

Tugg är ett burgarställe som finns i flera städer och deras mat var riktigt, riktigt bra! Alla burgare på menyn gick att göra vegetariska, det gillar jag. Det fanns liksom inte en vegoburgare, utan man fick välja mer själv. Highly recommend!

Namnlöst-1

Kväll nummer två åt vi middag på Dubbel Dubbel, en kinesisk restaurang! Det är en hyfsat casual restaurang, går ni hit behöver ni inte klä upp er till tårna (inte mig emot).

Vi beställde inte en del smårätter att dela på. Sötpotatisen i jordnötssås var jättegod, även den vitlöksfrästa broccolin och den friterade blomkålen. Men går ni hit så måste ni beställa in deras bao buns med tempeh, hoisinsås och nån slags majo. Ni skymtar dem högst upp i bilden till höger. Vi beställde in en till order av den rätten till och med, SÅ gott var det!

Namnlöst-1

Dubbel Dubbel brygger egen öl, så går ni hit borde ni absolut testa den. Men mest kända är dem för sina dumplings! Vi tog in en sort med tofu och glasnudlar, men jag måste erkänna att de andra rätterna imponerade mer. 🙂

Resten av mina Malmö-tips kommer i ett eget inlägg! 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..