Snabbmat med en twist: Grön pizza

Namnlöst-1

Det var längesen jag hade temaveckor här i bloggen, men nu tänker jag att det är dags för det! I tre-fyra (inte säker ännu) veckor framöver kommer temat på mina 2 recept/vecka därför vara ”Snabbmat med en twist”! Varje vecka har fokus på en typ av hämtmat, men tanken är att de kommer vara lite annorlunda mot vad man är van att se.

Jag börjar starkt med pizzan! Ibland är man sugen på en klassisk hämtpizza och då gäller inget annat för mig, hemmagjord pizza kan inte mätta det suget. Men hemmagjord pizza är ju också väldigt, väldigt gott. Med den här veckans recept vill jag påminna er alla om att den kan se ut- och smaksättas på väldigt olika sätt. Våga frångå favoritkombon på pizzerian!

IMG_8749

Mitt första av två pizza-recept kommer alltså här! En vit-grön pizza som är gjord utan tomatsås och toppad med grön paprika, zucchini, salladslök och timjan. Riktigt somriga smaker om ni frågar mig. Är ni sugna på en fettdrypande Margharita – well, then this won’t do the job for you. Men den är en perfekt kandidat om ni vill ha något sjukt gott och snabblagat! Kom ihåg att pizza dessutom är perfekt mingelmat. 🙂

DU BEHÖVER (till två personer):
– Ett färdigt pizzakit (du kan självklart göra egen deg också)
– 100 g färskost med smak av vitlök & örter
– 0,75 dl creme fraiche
– 1 msk olivolja
– Ett paket mozzarella
– En grön paprika
– Ungefär en halv zucchini, beroende på storlek
– Två salladslökar
– Färsk timjan

IMG_8744

SÅHÄR GÖR DU:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär degen i två jämnstora bitar och kavla ut till runda pizzor.

2. Blanda ihop färskost, creme fraiche, olivolja, salt & peppar i en bunke. Snåla inte med kryddningen!

3. Strimla paprika och skär zucchini i tunna, tunna skivor. Hacka även salladslök och timjan i så stora/små bitar du önskar.

IMG_8737

4. Bre på ett lager av färskostblandningen på dina pizzor. Fördela ut skivor av mozzarella ovanpå.

5. Toppa med grönsakerna, salladslöken och timjan innan du skjutsar in pizzorna i ugnen i ca 15-20 minuter (tiden varierar lite beroende på vilket märke degen är ifrån).

Servera dina pizzor direkt när du tagit ut dem från ugnen! NJUT!

IMG_8751

  1. Malin skriver:

    Hallå! Måste tipsa om SÅ god pizza!
    Blanda pesto och creme fraiche och bred ut på degen, toppa med västerbotten eller parmesanost, in i ugnen. När den är färdiggräddad toppa med machesallad, tomat, avokado, rödlök och fetaost. Eventuellt lite rostade frön eller liknande också. Snäälla vad gott och fräscht det är! PUSS

    1. Men HERREGUUUUUD!! Gillar inte feta, så jag tänkte bort den mentalt när jag såg pizzan framför mig. 😛 Men i övrigt – wow. Aldrig tänkt på att ha pesto i gegget som ersätter tomatsåse. Tack för tipset! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..