Snabbmat med en twist: Rabarberpizza

Namnlöst-1

Det här receptet är en del av min serie Snabbmat med en twist! I den kommer jag under några veckor framöver förnya många av de klassiska fast food-favoriterna. Nya smakkombinationer och förhoppningsvis ny inspiration för er!

Den här veckan är det fokus: pizza och i tisdags la jag upp receptet på en grön-vit, suveränt god pizza. Ni hittar det HÄR!

IMG_8752

Jag sa att tisdagens pizza var somrig, men den är ingenting om man jämför med den här dessertpizzan! Rabarber, hallon, vanilj och krispig mandel – alltså KOM IGEEEN. Den här pizzan är allt du vill avnjuta efter en god grillmiddag. Skär upp den i trekanter som du hade gjort med en vanlig pizza, sen är den perfekt att dela på ett större sällskap.

OBS! Receptet räcker till 2 st pizzor i den storleken ni ser på bild (drygt 20 cm/diameter vardera). Vill du bara ha en? Halvera mängden på allt!

DU BEHÖVER (till en större pizza/två mindre pizzor):
– Ett pizzakit
– 250 g mascarpone
– 1 dl creme fraiche
– 3 msk strösocker
– 1 tsk vaniljpulver eller 1 msk vaniljsocker
– En rabarberstjälk
– En förpackning färska hallon (jag tror de brukar vara 250 g)
– En stor näve mandelspån

IMG_8760

SÅHÄR GÖR DU:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut pizzadegen, antingen som en rektangel eller i två runda former.

2. Blanda ihop mascarpone, creme fraiche, socker och vaniljpulver/socker. Smaka av och bre sedan ut på pizzadegen.

3. Dela hallonen i två delar och skär rabarberstjälken i mindre bitar. Dela den gärna på mitten också (på längden), då försäkrar du dig om att den genomgräddas ordentligt i ugnen.

IMG_8753

4. Fördela ut rabarber, mandelspån och hälften av hallonen på pizzan. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter (läs på degens förpackning).

5. Toppa med resterande hallon och lite extra mandel.

Servera din dessertpizza på en gång, alternativt kall. Jag smakade den både direkt och dagen efter – jag kan garantera att den var supergod oavsett. Mer pizza-aktig som varm, dock!

IMG_8768

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..