Heaven is a place on earth

IMG_9281
IMG_9297
Shorts – Pull & Bear // Linne – Pull & Bear // Solisar – Mango

JA – jag publicerar fortfarande inlägg från Toscana-resan! Jag vet att det var flera veckor sen vi kom hem, men det finns vissa bilder som helt enkelt är för fina för att inte visa er. Här kommer några fler av det slaget!

Vi bodde ganska nära de fantastiskt vackra Terme di Saturnia; en samling varma, naturliga källor. Flödet med vatten pumpade ut ur berget i sån takt att allt vatten byts ut var fjärde timme. Bara den informationen gjorde mig oerhört imponerad! Men självklart slogs jag också av hur håll käften-vackert allt var.

IMG_9288
IMG_9318

Källorna är ungefär 38 grader varma och rinner ner längs bergskanten i små vattenfall. Eftersom det är så varmt i vattnet kan man inte ta sig något direkt svalkande dopp i källorna. Därför kom vi på idéen att åka dit framåt kvällen när det inte är lika varmt i luften. Det hade ju (vad jag kan tänka mig) nästan blivit jobbigt.

Fördelen med att åka dit på kvällen var dessutom att det inte var supermycket människor där. Dessa bilder är tagna runt 18.30-tiden på kvällen – tänk då hur många som rimligtvis borde vara där dagstid.

Ett kvällsbesök är helt enkelt att rekommendera av flera anledningar! 🙂

IMG_9307
IMG_9326

Befinner du dig i Grosetto-området i Toscana så är Terme di Saturnia ett MÅSTE. Det är fantastiskt vackert och dessutom ett väldigt häftigt naturfenomen att få se!

Aktiviteten är kostnadsfri och det ligger en bilparkering precis i anslutning till området. 

  1. Therese skriver:

    Håller med om att det är riktigt trevligt. Men stället heter Cascate Del Mulino om jag inte missminner mig? Terme di Saturnia är spa-delen några 100 meter därifrån som kostar 20-25 euro att gå in på. Cascate Del Mulino är gratis och ser ut som stället ni besökte!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..