En speciell semesterpresent

Inlägget innehåller en reklmalänk/adlink från Adlibris.

IMG_9728

I mitten av juli var ju jag i Toscana tillsammans med min familj på mammas sida. Som tack för en väldigt lyckad semester så har jag pysslat ihop en fotobok med bilder från resan! Eftersom jag fotade till bloggen så har jag mycket bilder tagna med min kamera, så det kändes kul att få ytterligare användning av dem. 🙂 Den färdiga fotoboken överlämnade jag till mamma och Tor i fredags.

Jag började albumet med vårt dygn i Rom, vad vi gjorde där och vilka restaurangbesök vi gjorde. Sedan får man följa hur vi tar oss till Toscana, kommer fram till huset och åker på olika dagsaktiviteter.

IMG_9738
IMG_9729
IMG_9730

På flera av uppslagen limmade jag fast pappersblommor och i varje blommas mitt limmade jag på en liten pärla/sten. Jag köpte färgade A4-papper styckvis på en bokhandel, de klistrade jag sen fast bakom vissa bilder som jag ville lyfta lite extra.

Som ni ser så valde jag att skriva allting för hand och jag tycker personligen det är finare än att skriva ut text från datorn. Men det var å andra sidan ganska läskigt att skriva direkt på ‘the actual thing’ eftersom man bara fick en chans. Skrivstilen på bilden ovan till exempel, då var jag lite nervös, hehe!

IMG_9744

Till varje plats man ser oss besöka på bilderna så gjorde jag små location-tags. Där skrev jag med namnet på platsen/restaurangen/vad det än är, samt den exakta adressen. Mest som en kul och dekorativ grej, men det kanske kommer till nytta i framtiden.

Namnlöst-1

Jag blandade de lite gulligare blommorna med dekorationer i svart och guld, ofta i stil med de på vänstra bilden. 

Den färdiga boken blev 12 uppslag lång och den har tagit mig många timmar att göra – men jag älskar ju sånt här. Vare sig man har mycket eller lite tid på sig så är i varje fall fotoalbum/böcker otroligt roliga att ge bort. Även fast man enkelt kan spara bilder online så är det en helt annan grej att sitta och titta på dem fysiskt. Det är också kul att göra album till sig själv så att man bättre minns de semestrar man varit på.

Mitt fotoalbum är ganska stort och har svart fram- och baksida. Sidorna är vita och ganska grova. Jag hade mitt album hemma sen flera år tillbaka, men Adlibris har många olika varianter på deras hemsida. Kolla in deras fotoalbum HÄR!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..