REPOST: Så får du dina lockar i håret att hålla!

Inlägget innehåller reklamlänkar/adlinks från Lyko & Bangerhead.


Q: Hej Mathilda! Oavsett vilken längd du haft på håret tycker jag alltid att dina lockar är väldigt wavy och snygga, hur gör du dom?? Och har du några tips på hur man får sina lockar att hålla? Kram 🙂 

Min locktångHÄR

A: Hej finis! Först och främst måste jag bara lyfta min bästa, bästa locktång som jag använt i flera år. Den kommer från OBH Nordica och det jag gillar med den är att den är ganska tjock i diameter, närmare bestämt 3,2 cm. Detta gör lockarna sådär stora och vågiga som du beskriver. Så det som framförallt gör mina lockar så bra är den här tången, ni borde verkligen testa den!

För att få lockarna att hålla länge har jag fyra tips:
1. Använd värmeskydd. Det HÄR värmeskyddet ger mitt hår en textur som gör det lättare att hålla, även om det är nytvättat. Just nu är det dessutom nedsatt med 20%!

2. Locka lite i taget. Jag sätter alltid upp delar av mitt hår när jag lockar det. Först lockar jag det understa håret, sen släpper jag på mittenhåret och slutligen lockar jag det översta + luggen. På så vis kan jag se till att allt hår är ordentligt lockat!

3. Använd ett bra hårspray. Det absolut bästa hårsprayet jag testat kommer från Maria Nila, det är deras ”Extreme Spray”. Det tynger inte ner håret alls och håller superbra! Ni hittar det HÄR.

4. Piffa till det under kvällen. Vid utgångar brukar jag (om jag får plats i väskan) ha med mig ett litet hårspray och en liten hårborste för att kunna piffa till håret under kvällens gång. Ett litet quickfix helt enkelt! Jag gör det för att få tillbaka volymen och den där fluffiga känslan som håret har när man precis lockat det. Då tar jag alltid med mig den HÄR budgetvarianten för 29 kr!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..