Veckans frågor

Den här bilden är tagen på min första skoldag för snart tre år sen. Känner nästan inte igen mig själv!

Q: Hur känns det att skolan börjar igen? I podden tyckte jag alltid det lät som att du var ganska missnöjd med ditt val av ämne. Men jag kanske minns fel? 🙂 Btw saknar podden!!

A: Hej finis! <3 Mina första tre terminer i skolan var ganska sega och där var jag inte 100% nöjd med mitt ämnesval. Sen jag började plugga journalistik har min inställning till skolan ändrats ganska mycket. Jag har (oftast) väldigt kul i skolan, så pass kul att jag överväger att fortsätta plugga efter jul även fast det aldrig varit planen.

Med det sagt så känns det absolut helt okej att skolan börjar snart! Det känns dock som att min hjärna fortfarande är på semester, så det får det blir ändring på innan dess. 😉

IMG_8688

Q: Tips på en bra matlåderätt som man kan göra mycket av??

A: Oj, jag har många såna tips! Jag kanske borde göra ett helt inlägg som fokuserar på just matlåde-mat? Så länge kan jag rekommendera min röda pesto-panna – många har hört av sig i efterhand och sagt att de gillar det här receptet. 🙂 Du hittar det HÄR.

IMG_8927
IMG_8929

Q: Hur tänker di kring flygning? Det har visst rests en del i sommar….

A: Jag har kommenterat den här frågan tidigare, men jag kan absolut berätta lite om hur jag ställer mig i det här. En stor del av mitt yrke går ut att visa hur gott, enkelt och smidigt det är att välja bort kött i sin vardag – mycket p.g.a den miljöförstörande effekt som köttkonsumtion har. Jag försöker alltid undvika att göra detta med en anklagande eller nedvärderande ton, istället vill jag uppmuntra folk att göra medvetna (och välsmakande) val.

På exakt samma sätt resonerar jag i flygfrågan. Jag flyger fortfarande utomlands på somrarna och jag hoppas att framtida flygplan är så miljövänliga att jag kommer kunna fortsätta göra det. Men även i den här frågan gör jag medvetna val. Jag skulle aldrig sätta mig på ett inrikesflyg och jag undviker i största möjliga mån att internetshoppa från sidor som har sina lager utomlands. Såhär vill jag även uppmuntra er att tänka. 🙂

Namnlöst-1
IMG_9042
Vill du läsa om när jag testade vegansk vispgrädde? Klicka HÄR!

Q: Varför kommer det inga Mathilda testar-inlägg längre? 🙁 

A: Det är absolut inte så att jag slutat med mina tester, men som ni säkert märkt så kommer de inte alls lika regelbundet som förr. Den största anledningen till att jag inte gör testerna lika ofta längre är den ekonomiska biten: det blir för dyrt.

Dessutom gillar jag inte matsvinn. I vissa tester smakade jag mat jag ogillade och som efter testet bara blev liggande i frysen. Vid nästa stora rensning fick det åka. Tester som kostar lite mer eller kräver att jag köper stora kvantiteter tycker jag lämpar sig bättre på större redaktioner. Då finns det alltid nån som vill ha resterna, tänker jag.

Summa summarum: Det kommer absolut kommer fler Mathilda Testar-inlägg i framtiden och jag tar gladeligen emot tips från er! Men jag har inte möjlighet att leverera ett nytt test varje vecka. 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..