Två tips från Spanien

IMG_9815

Jag är inte riktigt redo att lämna Spanien-semestern ännu, först har jag två ytterligare tips att dela med mig av. Först ut: drinken Caprinha. En mojito utan mynta och sodavatten, kan man säga.

IMG_9823

Endast lime, socker och is blandas tillsammans med rom. Skär ner limeklyftor i glasen och sen är den redo att avnjutas. Väldigt enkel, men väldigt god! Jag gillar ju sura drinkar som ni vet. 😉

IMG_0095

Det andra tipset är pizza – min stora kärlek. Det finns mycket positivt att säga om pizza, kanske framförallt hemmagjord sådan. Men jag vill just nu fokusera på hur extremt bra pizzan är på att ta hand om rester.

Sista kvällen på resan lagade jag middag och det fanns en del smått och gott som blivit över sen tidigare dagar/kvällar. Jag ville använda så mycket som möjligt av den överblivna maten och resultatet ser ni här. En rest-pizza! 🙂

IMG_0098
IMG_0099

Vi gjorde en vegetarisk variant med gräslökspesto, manchego och champinjoner. Sen gjorde vi en annan pizza med lite överbliven chark, grillade paprikor, lök och oliver. 🙂

Så när du står och letar igenom kylen och bara ser slattar och rester – kom ihåg att de kanske går att använda till en jättegod pizza!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..