Veckans recept: Krämig currypasta

IMG_0763

Ibland gör jag recept som jag blir sådär extra nöjd med och här kommer ett bra exempel! Den här rätten är smakrik, lite småstark, superlätt att göra och har dessutom en väldigt kort ingredienslista. What’s not to like? Aa visst ja – dessutom vegansk!

DU BEHÖVER (till två personer):
– Linguine till två personer
– ca 250 g romanesco-broccoli (eller vanlig)
– 3 dl växtbaserad matlagningsgrädde
– 1 dl pastavatten
– 2 tsk curry
– 1-2 tsk sambal olek
– 2 tsk honung/sirap
– Två nävar babyspenat
– 3 st vitlöksklyftor
– Salt och peppar

IMG_0765

SÅHÄR GÖR DU:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär romanesco i mindre bitar (jag skar mina ganska smått) och blanda med olivolja, pressad vitlök, salt och peppar. Rosta i ugnen tills broccolin har fått ordentligt med färg och rostad yta, ca 20-30 minuter beroende på bitarnas storlek.

2. Koka upp en sås på växtb. grädde, curry, sambal, honung/sirap, salt och peppar.

3. Koka din pasta ungefär hälften så kort tid som förpackningen säger. Glöm inte spara 1 dl pastavatten!

IMG_0759
Namnlöst-1

4. Häll ner den ofärdiga pastan i såsen tillsammans med pastavattnet. Blanda noga och låt sedan pastan bli klar i såsen.

5. Ha ner babyspenat ett par minuter innan du serverar. Då behåller den sin gröna färg bättre!

Servera din pasta med den ugnsrostade romanescon och toppa gärna med lite olivolja och svartpeppar! 

IMG_0761

  1. M skriver:

    Inget protein till?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..