Veckans recept: Grönsakssoppa

IMG_0839

Veckans recept är en värmande, jättegod soppa som passar superbra såhär i hösttider. Den innehåller billiga ingredienser och passar utmärkt när du bjuder över familjen på middag. Jag använde quornbitar i min soppa eftersom jag tycker deras produkter håller texturen bäst i såser/soppor. Men byt gärna ut det till det du gillar bäst!

DU BEHÖVER (till två personer):
– 4 st fasta potatisar
– 2 st morötter
– 300 g quornbitar
– En halv purjolök
– 1 st gul lök
– 3 tärningar grönsaksbuljong
– ca 8 dl vatten
– 2-3 dl växtbaserad matlagningsgrädde
– Gott bröd

IMG_0823
IMG_0844

SÅHÄR GÖR DU:
1. Börja med att skära potatis, morötter, purjolök och gul lök i mindre bitar.

2. Stek quornbitarna hårt i mycket olja, salt och peppar. Häll av bitarna med quorn, men försök behålla så mycket matfett som möjligt i pannan. Tillsätt ca 1,5 msk vatten i stekpannan, ”give it a little stir” och häll av i ett glas. Du vill alltså behålla stekfettet för att så småningom kunna ge soppan lite djupare smak.

3. Fräs grönsakerna i olja eller smör.

4. Tillsätt vatten, buljongtärningar och det fett vi sparade i glaset. Låt koka i några minuter.

IMG_0846

5. Ha i växtbaserad matlagningsgrädde och låt sedan soppa puttra i ca 10 minuter. Nu vill vi att potatisen och morötterna ska mjukna och bli genomkokta.

6. Ha ner quornbitarna på slutet och smaka av med salt och peppar. Snåla (som vanligt) inte med kryddningen.

Servera soppan med ett gott bröd! Perfekt höstmat!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..