Veckans recept: Asiatisk halloumisallad

IMG_0553

Här kommer jag med ett DUNDERrecept, nämligen en asiatisk halloumisallad! Den goda sältan från osten och jordnötsdressingen kombineras med nötighet från avocado och sötma från nektariner. Jag brukar alltid säga att en bra sallad är mättande och full av olika smaker och konsistenser. Den här salladen uppfyller alla dessa krav! 🙂

DU BEHÖVER (till två personer):
– Ett paket halloumi
– Pärlcouscous för två personer
– Romansallad
– 1 st nektarin
– 1 st röd paprika
– 1 avocado
– 4 stjälkar salladslök

– Till jordnötsdressingen: 
– 3 msk jordnötssmör
– 3 msk olivolja
– 3 msk vatten
– 1 tsk vitvinsvinäger
– Salt

IMG_0535

SÅHÄR GÖR DU:
1. Blanda ihop ingredienserna till dressingen och ställ den sedan åt sidan.

2. Skär salladslök fint och stek hårt och ganska länge i olja. Bitarna ska vara krispiga och ganska mörka när de är klara. Låt den friterade löken rinna av på ett papper.

3. Koka couscousen enligt instruktionerna på förpackningen.

IMG_0543
Namnlöst-1

4. Blanda alla andra ingredienser i en skål.

5. Stek halloumin ganska hårt.

Servera din asiatiska halloumisallad tillsammans med jordnötsdressingen! Jag blandande ner ungefär hälften i salladsskålen och ringlade hälften ovanpå. 🙂

IMG_0547

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..