Veckans recept: Asiatisk blomkålswok

IMG_0889

Även förra veckan lagade jag asiatiskt – nu är det dags igen! Den här woken har allt: sött, salt, krispigt och mjukt. Hoisinsåsen gör sig fantastiskt bra i den här rätten, jag kommer verkligen försöka involvera det i min matlagning oftare. Allt som allt så är det här en fantastisk god lunch eller middag som passar utmärkt i matlådor!

DU BEHÖVER (till två personer):
– Ett halvt blomkålshuvud
– 1 dl rostade och saltade jordnötter
– 1 gul lök
– Äggnudlar för två personer
– 5 msk hoisinsås
– 2 tsk kinesisk soja
– 4 msk olja
– 0,75 dl vatten
– 2 tsk socker

IMG_0894

SÅHÄR GÖR DU:
1. Rosta jordnötterna i olja tills de mörknat i färgen. Fånga upp nötterna och häll över oljan i en skål.

2. Tillsätt hoisinsås, soja, socker och vatten i skålen med jordnötsolja. Blanda!

3. Skär blomkåk och lök i mindre bitar. Stek ordentligt i salt och peppar.

IMG_0882

4. Tillsätt såsblandningen och låt allting puttra i några minuter.

5. Medans kan du koka nudlarna! Det viktigaste är att inte koka dem för länge. På förpackningen stod det att nudlarna behövde 5 minuter och då hällde jag av vattnet efter drygt 2 minuter. Sen fick de koka klart i woksåsen!

På så vis undviker man att de blir överkokta. 🙂

Servera blomkålswoken tillsammans med en klyfta lime. NJUT!

IMG_0893

  1. Lisa skriver:

    Testat denna nu och riktigt god!! Gillar verkligen dina recept 😍

  2. Julia skriver:

    Detta lät riktigt gott och jag blev sugen på att testa!! Jag undrar bara vad hoisinsås smakar?Är det likt teriaky eller hur skulle du beskriva den jämfört med den såsen?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..