Middag på Verandan

IMG_0945
IMG_0951

Igår tog jag, mamma och Rebecka bilen till Katrinelunds Gästgiveri och Sjökrog då jag blivit ditbjuden på en övernattning. Mer om min helg får ni se i ett inlägg imorgon. 🙂 Övernattningen var en press/PR-grej och det fanns ingen överenskommelse om att jag i utbyte skulle lägga upp något. Men igår hade jag av de absolut bästa matupplevelserna i hela mitt liv så självklart vill jag guida er genom den.

Vi åt middagen på deras restaurang Verandan!

IMG_0961

Efter att ha blivit serverade ett glas bubbel fick vi promenera rätt in i köket där kockarna stod och lagade maten. Där fick vi stå och chitchatta med dem och äta lite tilltugg. Köket var utformat så att vi enkelt kunde stå vid en köksbänk med utsikt över hela tillagningen, men utan att stå i vägen för kockarna. Det här var en superhäftig upplevelse! Hade kunnat stå där i timmar. 😛

IMG_0963
IMG_0964
IMG_0978

Sen blev vi eskorterade till vårt bord där menyerna låg i ett litet kuvert och väntade på oss…

Namnlöst-1

Här ser ni mina favoriträtter under kvällen. Till vänster ser ni en kombination av majs, kantareller, svart vitlök, ramslök och grillad grädde. Fantastiskt gott! Grädden blandades med resten av ingredienserna och blev som en gräddig soppa nästan.

Till höger har vi en rätt bestående av bland annat potatis, purjolök, ost och tryffel. Helt magiskt. Den här rätten var… galen.

IMG_0979

Rödbeta, pumpa, fläderbär och gröna plommon…

IMG_0983

Och slutligen efterrätten med smak av äpple och rotselleri.

Som ni vet upplever jag sällan att restauranger lever upp till mina förväntningar när det gäller vegetarisk mat. Jag tvivlar inte på att man kan – men man lägger inte manken till. Men här upplevde jag raka motsatsen, det var en oerhört mätt och belåten vegetarian som lämnade restaurangen igår.

Verandan på Katrinelunds Gästgiveri och Sjökrog är en genuin och varm rekommendation från min sida. 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..