Min helg i bilder

Namnlöst-1

I fredags sprang jag på den här Billys-pizzan i frysdisken och var såklart tvungen att köpa den! Tyvärr var den ingen höjdare… Billys är ju aldrig äckligt, men deras chili cheese-variant som också är vegetarisk är godare.

Den högra bilden är en sneakpeak från när jag fotade ett kommande samarbete på Instagram. Mer om det om ett par veckor! 🙂

Namnlöst-1

I fredags hade Olivia Halloween-middag med två kompisar så jag och Rebecka assisterade som servicepersonal. Det är helt klart högt tempo på 5-åringar, det kan jag lova. Var helt slut efteråt, haha! Vi fixade i varje fall lite läskig mat och sen gick tjejerna bud eller godis i området. 🙂

Namnlöst-1

I lördags åt jag middag på restaurangen Astrids som ligger vid Ängbyplan (i närheten av där jag bor). Framförallt miljöbilden ger inte restaurangen rättvisa, det var supermysigt där egentligen. Maten är dessutom fantastiskt god! Liiiite snålt på vegetariska alternativ, men till deras försvar så är det en liten meny överhuvudtaget.

Jag åt i varje fall friterad rotselleri, en sås på kokosmjölk, pak choi, lite ingefära och nån slags puré som jag inte riktigt förstod innehållet på. Jag tror den också innehöll rotselleri, men säkert något mer också. Väl värt ett besök om man är på jakt efter en restaurang i de något högre prisklasserna. 🙂 En varmrätt kostade ungefär 300 kr!

Namnlöst-1

Igår var jag och Rebecka på bio med Olivia och såg Den förfärliga snömannen. Förutom att det alltid är oerhört mysigt att spendera tid ensam med henne så var filmen faktiskt väldigt rolig, haha. Jag och Rebecka skrattade högt flera gånger! Jag har varit mycket med syrrorna i helgen och det är det bästa jag vet. <3

 1. Olivia skriver:

  Hej Mathilda!

  Jag är både en gammal poddlyssnare och bloggläsare, som efter ett längre uppehåll nu hittat till baka in hit. Visste inte att du fortfarande bloggade så blev väldigt positivt överraskad då jag alltid gillat din personlighet och din inställning till- och perspektiv på livet.

  Vad jag förstått så kör du nu en nästintill renodlad matblogg. Älskar verkligen att du gör din grej och vad du känner för, det syns verkligen i dina inlägg! Jag har även sett att du ändå fortfarande skriver lite andra blogginlägg och det är inför ett sådant jag med denna kommentaren vill göra ett önskeinlägg.

  Jag skall nämligen börja universitetet nu efter jul. Detta är såklart både kul och nervöst på många sett. Någon jag nästan fasar inför är att skriva långa inlämningar i akademisk språkstil, där man utgår ifrån många olika källor och skall resonera och diskutera. Detta var nämligen inte min starkaste sida i gymnasiet. Du verkar vara så otroligt ordningsam med studier och disciplin, får saker gjort och har dessutom i alla fall lite tid över till annat. Jag har alltså ett önskeinlägg om universitets- och skrivtips.

  Hur går du tillväga när ni får olika skriftliga uppgifter? Gör du en tydlig tidsplan ifrån början? Läser du först på om ämnet, sedan gör en huvudsaklig struktur, läser igen i litteratur och för stödmeningar och stödord under olika rubriker i din tidigare gjorda struktur. För att sedan i slutet försöka formulera text av det ”stoff” och tankar du nedtecknat? Har du läst böcker om hur man skriver bra inlämningar? Eller lärde ni er mycket om det i gymnasiet med begrepp såsom kärnmeningar och metatexter?

  Har du några andra bra tips vid skrivandet av längre texter? Eller studier över huvud taget, såsom att föra anteckningar eller plugga inför en tenta? Eller hjälpsamma appar i mobilen? Upplever du en stor betygshets, precis som i gymnasiet?

  Gud, känner att frågorna bara väller ur mig, haha. Jag förstår verkligen att detta var ett lite väl krävande önskeinlägg. Tycker bara att du i alla dina olika guider och förklaringar är så pedagogisk på något sett, jag förstår vad du menar. Gillar också att du är en av få influencer (vet inte om du vill kallas för detta) som talar för att plugga vidare. Många andra bloggare nu för tiden har inte pluggat vidare och premierar därför (ganska naturligt iof) nästan för att inte göra det.

  Fortsätt med det du gör, på ditt sett, otroligt inspirerande bara det!

  Kram,
  Olivia

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..