REPOST: Ostfyllda broccolibiffar

IMG_7866

Veckans recept är en repost på en rätt jag gjorde för ganska exakt ett år sedan. En av mina bättre vardagsrecept om jag får säga det själv! Har ni inte testat det ännu så borde ni verkligen göra det!

DU BEHÖVER (till 2-3 personer):
Till broccolibiffarna:
– 300 g broccoli, jag använde fryst
– 2 dl ströbröd
– 3 st ägg
– 1 st röd lök
– 1 vitlöksklyfta
– 1 paket mozzarella
Oregano
– Pärlcouscous till två personer
– Valfria grönsaker, jag använde gurka, röd paprika och rödlök

– Till sweet chili-såsen: 2,5 dl matyoghurt, 1 dl sweet chili-sås, salt & peppar

IMG_7865

SÅHÄR GÖR DU:
1. Börja med att koka couscousen, när den är klar kan du skölja den i kallt vatten och låta stå.

2. Koka broccolin enligt instruktionerna på förpackningen, mixa sedan i en mixer. Jag ville ha min biffar ganska släta, men du mixar dom självklart så mycket/lite du vill.

3. Blanda broccolin med ströbröd, ägg, lök, pressad vitlök och kryddor. Blanda ihop till en välblandad smet och vänd slutligen ner mozzarellabitar.

4. Blanda allting noga och forma sedan smeten till jämnstora biffar, ca 6-7 cm i diameter. Ställ åt sidan så länge.

5. Skär grönsakerna till salladen och blanda med din avsvalnade couscous. Dressa den gärna med olivolja och lite salt, men det är inget måste.

6. Rör ihop din sweet chili-sås genom att enkelt blanda alla ingredienser. Smaka av och låt stå i kylen tills det är dags för servering.

7. Stek biffarna på medelhög värme, förutom att få fin stekyta vill du såklart att biffarna är tillagade hela vägen igenom.

Servera dina nystekta biffar tillsammans med coucous-salladen och din yoghurtsås. Riktigt gott, enkelt att laga och näringsrikt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..