Veckans frågor

IMG_0765
IMG_0759

Q: Inget protein till?

A: Jo, broccoli är en av de mer proteinrika grönsakerna du kan äta! Men nej, den kommer inte upp i den nivå som köttsubstitut gör. Broccoli innehåller däremot både vitamin c, k, a och b, samt rik på zink och fosfor. Inte så dumt med andra ord. 🙂

Att få i sig rätt mängd protein är jätteviktigt, men inte särskilt svårt. Äter du varierat och balanserat så kommer du få i dig det du behöver!

Krämig currypasta – Recept: HÄR

IMG_0882

Q: Detta lät riktigt gott och jag blev sugen på att testa!! Jag undrar bara vad hoisinsås smakar? Är det likt teriaky eller hur skulle du beskriva den jämfört med den såsen?

A: Hmmmm… ja, lite så kanske. Den är betydligt sötare än soja i varje fall. Inte lika stark heller, man behöver inte snåla med hoisinsås. Jag skulle beskriva den som söt och salt på samma gång. Supergott till jättemycket!

Asiatisk blomkålswok – Recept: HÄR

dsc_9854

Q: Hej! Har du kvar dessa? Hur går det att ha det vid spisen? Tänker att det stänker tomatsås och olja på kaklet när man lagar mat. Går det bra att bara tvätta bort det som vanligt? 🙂

A: Hej! Nej, det har jag inte. Men jag tog bort plasten för att jag tröttnat, inte för att det såg slitet ut. Det höll verkligen oväntat bra och jag fick aldrig problem med luftbubblor. Fläckar var väldigt lätta att ta torka bort, så det var inte heller några problem.

Nu var det ju längesen jag satte dit dekorplasten, men jag vill minnas att jag var väldigt noga vid själva påklistringen. Är du det så borde du inte får några problem! 🙂

IMG_1062

Q: Hej Mathilda!!
Salladen verkar vara helt i min smak, men jag undrar bara: när du skriver mixa, menar du med stavmixer eller bara blanda ihop? Hur länge ungefär? Blir dressingen som en majonnäs? Ursäkta om jag förstår lite segt
Stor kram och tack för en fin och mysig blogg 🙂 <3

A: Vad kul att höra, tack! <3
Ja, jag mixar med stavmixer. Förlåt för otydligheten! Resultaten är en slät, lite fluffig dressing med hela sesamfrön i. Du kan nog vispa för hand också, men det kommer ta betydligt längre tid. Med stavmixern tog det bara någon enstaka minut för mig.

img_9042-5c88bcef1b9d7

Q: Testa några droppar citron nästa gång du vispar alpro sojagrädde, då blir den betydligt fastare 🙂

A: Tack för tipset, det ska jag absolut göra nästa gång!

  1. Julia skriver:

    Hej!

    Glöm inte att kolhydrater som pasta, bröd och ris också innehåller massa protein! Även om broccoli innehåller protein, till skillnad från grönsaker generellt så är det extremt lite. Pasta däremot (som man kan äta mer av eftersom resterande tillbehör inte är så matiga) innehåller ex 14g protein/100g pasta! Detta är ju inte fullvärdigt, men så länge man äter en varierad vegetarisk kost så löser det där sig 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..