Livets rätt – Friterad blomkål

78949586_537175963790539_9103813251279355904_n
78505588_421952455375223_582052030923669504_n

Det händer faktiskt inte superofta att jag lagar ett recept från bloggen igen. Ofta prioriterar jag att testa nya rätter eller idéer när tillfälle ges. Men i helgen så åt jag ett av mina favoritrecept: min friterade blomkål. Den är ursprungligen gjord för att efterlikna en rätt jag och Andrea åt på Catch i Los Angeles.

Och jag lovar er, det här är riktigt gott! Jag gjorde den här rätten ursprungligen som en sidorätt, men i helgen åt jag blomkålen som huvudkomponent i taco tillsammans med aioli, vitlöksstekt majs, tomat och avokadoröra. Ni hör ju…

Img 7250
Img 7251

Receptet på min friterade blomkål hittar ni HÄR!

Jag vill dessutom skicka med er ett tips som gör rätten avsevärt mycket godare. Stek blomkålen länge så den blir riktigt krispig innan du har på sweet chili-såsen. Om ni jämför bilderna från originalreceptet med middagen i helgen så ser ni att stekytan är helt annan på de nyare bilderna. Att paneringen är riktigt krispig gjorde slutresultatet mycket godare!

  1. Natalie skriver:

    Gud vad gott det här ser ut! Jag har precis börjat äta vegetariskt och du är verkligen så inspirerande när man fastnar i gamla vanor. Tack!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..