Tankar kring julbordet

I år kommer jag äta julbord både till lunch och middag, mitt mål är därför att variera utbudet lite på de olika måltiderna. Jag tror det kommer kännas roligare än att äta exakt samma sak till båda gångerna. Rent spontant tänker jag att man kan ha ett kallare fokus till lunch och mer varm mat till middag.

Här är några idéer jag har… 

LUNCH:
– Rostad potatissallad med grönkål, rostade nötter och senapsvinägrett.

– Nån slags ”sill”, troligtvis gjord med tofu som bas. Jag funderar på att göra egen och smaksätta med… Västerbottenost och ramslök kanske. Låter det gott?

– Ägghalvor toppade med creme fraiche, rödlök, tångrom och rostade kavringssmulor.

– Vegetarisk Janssons Frestelse, det kommer jag nog vilja ha till både lunch och middag. Jag byter ut fisken mot vegobacon för att få till sältan.

IMG_1115

MIDDAG: 
– Mina juliga hotdogs vill jag verkligen göra till middagen. Receptet hittar ni HÄR.

– Köttbullar och prinskorv känns såklart givet. Bullarna kommer jag göra själv och korven köper jag färdig.

IMG_7790

– Varm brietårta med rostade nötter, honung och glöggmarmelad gjorde jag förra året och det var såååå gott. Perfekt till en julmiddag eller innan/efter som tilltugg. Recept: HÄR 

– Julskinka såklart! Jag gillar inte att griljera rotselleri eller nån annan rotsak, istället brukar jag köpa den färdiga från Quorn. Den är inte superduperlik i smak eller konsistens, men jag har inte hittat något bättre alternativ.

Vad är ert bästa bidrag till det gröna julbordet? Jag tar jättegärna emot tips!

  1. Maria skriver:

    Hejsan! Jag jobbar i en delidisk och där gör vi vegetarisk julskinka gjord på halloumi, vi griljerar en stor halloumi (finns från fontana, den är lite längre än en vanlig), precis som en vanlig skinka! Det smakar ju inte likadant men den är godare än vad man tror när den är lite ljummen och när den salta halloumi möter den söt/starka griljeringen!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..