Recept: Juliga ägghalvor

IMG_1347

Först och främst: de här ägghalvorna går givetvis utmärkt att laga på midsommar, påsk eller något annat tillfälle. Men såhär en vecka inför jul vill jag såklart pusha för hur passande de är på julbordet! Vad ni ser på bilden är hårdkokta ägghalvor som är toppade med tångrom, majonäs, rödlök, gräslök och rostat kavringsmul.

Den här gången valde jag att lägga alla tillbehör i små högar ovanpå ägghalvan, men man kan också mixa allting förutom brödsmulorna (inklusive äggulan) och spritsa tillbaka ner i äggen.

IMG_1356

SÅHÄR GÖR DU:
1. Koka äggen i ca 8 minuter. Jag gillar mina ägg hårdkokta, men det är ju en smaksak. Låt äggen stå i kallt vatten så de är svalna innan du skalar- och delar dem.

2. Bryt kavring i mindre bitar och mixa sedan i en matberedare till ett smul. Smörstek smulorna med lite salt tills de blivit rostade och fått lite färg. Låt svalna.

3. Toppa din ägghalvor med en klick majonäs, tångrom, brödsmulorna, gräslök och finhackad rödlök.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..