Veckans recept: Sötpotatis-rösti

IMG_1432

Dags för årets första recept! Jag gillar sällan sötpotatis, jag har svårt för den (nästan alltid) geggiga konsistensen. Men dessa röstis är allt annat än för mjuka, de blev såååå bra. Tricket är olja i mängder! Jag testade att göra en rösti stekt i smör och det blev inte alls lika bra, så glöm för guds skull inte oljan. 🙂

DU BEHÖVER (till 8 st röstis):
– 500 g skalad sötpotatis
– En gul lök
– 1 stjälk salladslök
– 2 dl creme fraiche
– Finhackad chili efter tycke och smak (fryst funkar utmärkt)
– Finhackad persilja (även här funkar fryst)

IMG_1428

SÅHÄR GÖR DU:
1. Riv sötpotatis och gul lök. Jag rev potatisen lite grövre och löken på den finare sidan av rivjärnet. Hacka salladslök.

2. Blanda potatis, gul lök och salladslök i en bunke. Smaksätt med salt och peppar. Snåla inte!

3. Blanda creme fraiche tillsammans med finhackad chili, persilja, salt och peppar. Vill du ha mer hetta? Addera en skvätt sambal olek. Ställ in såsen i kylen så länge.

4. Hetta upp en panna med olja och lägg sedan i en klick med sötpotatis och lök. Använd en stekspade för att platta ut din rösti ordentligt och låt den sedan stekas på hög värme.

Vänd på röstin först när den fått ordentligt med stekyta på den första sidan, då är det lättast att flippa den utan att den går sönder.

5. Låt dina röstis rinna av sig på en pappersbit i någon minut innan du serverar de med din kalla, heta sås och lite mer salladslök på toppen!

IMG_1433

  1. Good Morning,

    We work for an advertising agency and we have a crazy amount of clients that want some brand website exposure. Any chance your website will let us submit guest content?

    We have the money to pay immediately and there is not any extra cost to you.

    Appreciate your time

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..