Mitt matår 2020

IMG_8855
Broccoli- och purjolökspaj HÄR


UNDER 2020…

Skulle jag vilja lära mig tycka om…
Mozzarella och burrata. Jag gillar smält mozzarella, men har alltid haft svårt för den otillagad. Den smakar liksom ingenting och konsistensen är lite märklig. Men jag hade gärna tyckt om det, så förhoppningsvis mognar mina smaklökar till sig under det här året. 😉

Tänker jag äta mer…
Broccoli, blomkål och knäckebröd! Inte nödvändigtvis tillsammans, haha. Men jag ääälskar verkligen blomkål och broccoli, jag förstår inte varför jag inte äter det oftare. Vad gäller knäckebröd så har jag bara fått upp ögonen för hur oerhört gott det är. Wasa har kommit med en ny sort med smak av vallmo och havssalt. Det brödet är gudomligt!

IMG_0543
Asiatisk halloumisallad med jordnötsdressingHÄR

Tänker jag äta mindre…
Halloumi. 🙁 Av miljömässiga skäl. Jag äääälskar verkligen halloumi, men jag tänker bli betydligt mer selektiv med när jag äter det under år 2020.

Skulle jag vilja lära mig…
Göra hemmagjord pasta! Jag fick en pastamaskin i julklapp och under det här året skulle jag vilja göra mycket egen pasta. Jag vill känna att jag verkligen behärskar det, liksom.

Vill jag besöka…
Restaurangerna Pas D’art och Dirty Vegan!

IMG_9721
BBQ-burgare med panerad rotselleri och rostad coleslaw HÄR

Hoppas jag att blir en trend…
Hmm, den hemmagjorda snabbmaten kanske? Never. underestimate. fastfood.

Hoppas jag att X slutar vara en trend…
Det här är egentligen ingen hjärtefråga för mig, men denna orimliga hype kring brynt smör kan väl taggas ner lite eller? SÅ stor smakskillnad gör det inte i en rätt och definitivt inte i bakverk. Missförstå mig inte, det är absolut väldigt gott! Men det är verkligen bara smält smör…

 1. Olivia skriver:

  Hej! Bra inlägg! Angående halloumi vill jag verkligen tipsa om det som affärerna ofta kallar för ”grillost”. Brukar finnas på samma avdelning som halloumi alternativt vid korv/hamburgare/grillgrejer. Efter vad jag har läst är det i alla fall betydligt bättre för miljön och i de flesta fall tillverkat i Sverige. Jag tycker det smakar exakt likadant och det är dessutom betydligt billigare! 🙂
  Ser fram emot ett år med ännu fler spännande recept.
  Kram

  1. Saga skriver:

   Superbra inlägg!
   Som föregående kommentar löd, så finns det både ”grillost” & ”eldost” i affären som inte kommer ifrån Cypern och är därav inte lika skadligt för miljön! Betydligt bättre som sagt!
   Grillosten smakar exakt likadant som halloumi! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..