Veckans recept: Italienska färsbiffar med mozzarella

IMG_8714

Veckans recept är dessa mozzarellafyllda färsbiffar med ljummen bulgursallad och en busenkel pesto-vinägrett! Laga det i helgen eller spara det till nästa vecka, men lova att ni testar. 😉 Ruggigt gott blev det!

DU BEHÖVER (till två personer):
– Bulgur till två personer
– Valfria grönsaker. Jag använde ruccola, soltorkade tomater, cocktailtomater och gurka.
– 300 g formbar färs från Anamma, tinad
– Ett paket mozzarella
– Basilika (torkad eller färsk)
– 1 msk grönsaksfond
– 1,5 tsk kinesisk soja

– Till pestovinägretten: 3 msk pesto, 3 msk olivolja, 1 msk balsamvinäger, 1 tsk salladskrydda

IMG_8713
IMG_8717

SÅHÄR GÖR DU:
1. Koka bulgur enligt instruktionerna på förpackningen. Låt den stå kvar i kastrullen om den blir klar före det andra.

2. Nu är det dags att göra biffarna! Blanda formbar färs med fond, soja, basilika, salt & peppar. Addera mozzarella som du skurit i små bitar. Forma till biffar.

3. Hacka grönsaker till bulgursalladen och lägg i en bunke. Förbered vinägretten genom att blanda ihop ingredienserna.

4. Stek biffarna tills de fått fin stekyta. Personligen gillar jag när de är ganska hårt stekta.

5. Blanda ner bulguren i bunken med grönsaker. Servera bulgursalladen med nystekta färsbiffar och pestovinägretten!

IMG_8715

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..