Veckans recept: ”Salsiccia”-pasta med salvia

IMG_1528

Häromdagen var jag och handlade och gick förbi en kyldisk med salsiccia. Då slog det mig att säkert går att få till något som liknar det genom att helt enkelt bryta insidan av vegokorvar i mindre bitar. Jag gick hem och testade och kan intyga att det funkar oerhört bra! 🙂

Jag fortsätter på ”fem ingredienser-temat” även nu, för den här riktigt goda pastarätten innehåller just det: fem ingredienser (bortsett från olja, salt och peppar). Pasta, vegokorv, salvia, vitlök och parmesan. Helt klart en av mina godaste recept på ett tag – ni måste testa!

DU BEHÖVER (till två personer):
– Pasta för två, jag använde sorten mezze maniche
– 4 st vegokorvar, jag använde den från Hälsans Kök
– ca 100 g fint riven parmesan
– Färsk salvia
– 4 st vitlöksklyftor
(Övrigt: Olivolja, salt och peppar)

IMG_1529

SÅHÄR GÖR DU:
1. Tina vegokorven och pilla försiktigt bort ”skinnet”. Bryt korvens insida i små, gärna lite ojämna bitar.

2. Stek korven hårt i olivolja (snåla inte) tillsammans med salt och peppar. Efter ungefär 3 minuter kan du tillsätta tunt skivad vitlök och finhackad salvia efter tycke och smak.

3. Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen, men häll av vattnet ett par minuter innan den är klar. Spara 1-2 dl pastavatten!

4. Häll ner pastan, pastavatten, parmesan och hela salviablad (ca 10 st) i stekpannan och låt allting puttra tillsammans tills pastan är al dente. Smaka av med salt och peppar först efter du haft ner osten, den bidrar nämligen med mycket sälta. 

Ready to serve!

IMG_1531

  1. Matilda skriver:

    Jag ska fira min födelsedag med ett gäng kompisar men vet INTE vad jag ska ha för mat! Jag äter vegetariskt men vissa kompisar äter inte vegetariskt. Har du något tips på mat som inte ”känns” vegetariskt eller är vegetariskt naturligt? Spelar ingen roll om det är lakto-ovo eller veganskt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..