Veckans recept: Krämig jordärtsskockspasta

IMG_1620

För tredje veckan i rad är jag tillbaka med ännu en pastarätt som bara innehåller fem ingredienser! Jag älskar personligen recept som de här: enkla, jättegoda men ändå genomtänkta. Den här rätten slängde jag ihop av den jordärtsskocksröra som blev över från Alla Hjärtans Dag och den blev oerhört krämig och oerhört god.

Är man redo att överskrida fem ingredienser så tror jag att smörstekta hasselnötter hade gjort susen på toppen av den här rätten. Och jag hade gärna haft något grönt till, kanske nån näve babyspenat i såsen? Men tro mig, den funkar alldeles utmärkt att äta som den är också!

DU BEHÖVER (till två personer:)
– Spaghetti till två personer
– 200 g jordärtsskocka
– 100 g fint riven parmesan
– 1 dl matlagningsgrädde
– Tryffelolja
(- Olivolja, salt och peppar)

IMG_1618

SÅHÄR GÖR DU:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala jordärtskockorna slarvigt, jag tog bara bort den del av skalet som såg allra grövst/mörkast ut. Tossa i olja och rosta i ca 20 minuter på 200 grader.

2. Mixa den rostade jordärtsskockan med parmesan och matlagningsgrädde. Du vill inte ha krämen för fast, tillsätt isåfall en liten skvätt vatten. Smaka av med salt och peppar.

3. Koka spaghetti enligt instruktionerna på förpackning, men häll av vattnet ca 2-3 minuter tidigare.

Viktigt! Spara ca 1,5 dl av det skummigaste pastavattnet (som du alltså fiskar upp innan du häller av pastan).

4. Blanda din jordärtsskocksröra med pastavattnet i en stekpanna, häll sedan ner spaghettin och låt denna koka klart tillsammans med såsen. Smaka salt, peppar och rättens stjärna: tryffelolja.

Servera pastan på en gång! För dekorations skull kan du ringla över lite extra tryffelolja på toppen. 🙂

IMG_1616

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..