Mathilda testar – Vegansk potatissallad

5c754944528db-5c7549445294fnamnlocc88st-1.jpg

Hörrni, hör och häpna.
 Jag är tillbaka med ännu ett test!

Innan vi kör igång vill jag dra samma disclaimer som tidigare veckor: 1. Mina ord är ingen lag. Du kan såklart uppfatta något helt annorlunda än mig. 2. Att jag tycker mindre bra om en produkt betyder inte att jag aldrig mer kommer använda den, inte kommer göra något framtida samarbete med tillverkaren osv. Då kommer jag säkert bara ha bättre kännedom om produkten och kunna använda den bättre i min matlagning.

IMG_1547

När jag var på Stora Coop häromdagen så hittade jag vegansk rostbiff och potatissallad. Jag åt det som en måltid, men kommer dela upp testat i två. Den här veckan riktar vi fokus på potatisalladen och nästa vecka recenserar jag ”rostbiffen” lite närmare.

Först ut är alltså VegMe’s Potatissallad, den kostar ca 35 kr/340 g.

POSITIVT: Smakmässigt blev jag väldigt positivt överraskad, den här är SÅ god. Ur det perspektivet finns det ingen anledning att inte köpa vegansk potatissallad, jag tycker inte man kompromissar på varken smak eller textur.

Namnlöst-1

NEGATIVT: Den är (liksom mycket veganskt dessvärre är) dyrare än den mejeribaserade varianten. VegMe’s potatisallad kostar ca 102 kr/kg, medans sorter från Ica och Rydbergs ligger på ungefär 40 kr/kg. Stor skillnad, som ni hör.

Skärmavbild 2020-02-26 kl. 08.29.36

Sen har jag tagit mig en titt på innehållsförteckningen som ni ser ovan. Det är två ingredienser som sticker ut lite, varav det första är natriumbensoat (E211). Jag har svårt att förstå exakt vad det är, men det framställs syntetiskt och är effektivt mot mögelsvampar i sur miljö. Jag antar att potatisallad klassas som sur miljö?

Det andra är xantangummi (E415), som enligt Livsmedelsverket är ett stabiliseringsmedel framställs ur bakteriellt jäst socker. Det får användas i de flesta livsmedel utan mängdbegränsning, så det känns inte som ett superfarligt ämne. Ofördelaktigt namn, though.

HUR SUMMERAR JAG DETTA DÅ? 18/20 ingredienser är naturliga/igenkänningsbara i den här veganska, väldigt goda potatissalladen. Ät den på egen hand, eller i par för att inte kostnaden ska dra iväg. Testa denna, ni kommer inte bli besvikna!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..