Recept: Billig grön juice

IMG_1653

Gröna juicer av olika slag kostar nästan alltid skjortan, vare sig man köper den ute eller gör den hemma. Färska frukter och grönsaker är sällan billiga och det krävs så himla stora mängder för att utvinna mycket juice (där alltså frukt- och grönsaksköttet är bortsorterat). Den här gröna juicen är billig att göra och väldigt god! Den är näringsrik, men fortfarande välsmakande. Dessutom superenkel att göra och du behöver ingen juicecentrifug! 

DU BEHÖVER (till drygt en halvliter färdig juice):
– En citron
– 2-3 st äpplen beroende på storlek
– Två rejäla nävar bladspenat (snåla inte)
– 2-3 dl vatten
– Frivilligt: Riven ingefära

IMG_1639

SÅHÄR GÖR DU:
1. Skär bort skalet på citronen, men behåll en del av det vita lagret som sitter under skalet. Skär den i mindre bitar och pilla bort eventuella kärnor.

2. Skala äpplet slarvigt och dela i mindre bitar.

3. Ha ner citron och äpple i en mixer tillsammans med 2 dl vatten och spenaten. (Och ingefära om du önskar det). Mixa länge tills blandningen är så slät den kan bli, jag hade i ytterligare 1 dl vatten ungefär halvvägs in i mixandet.

4. Sila den först ganska smoothie-aktiga blandningen genom en filmaskig sil. Använd en sked för att trycka ut så mycket vätska som möjligt av det fruktkött som inte passerar i silen.

5. Häll upp din gröna juice i en flaska och förvara i kylen!

IMG_1635

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..