Jordnötssmör på två vis

Namnlöst-1

Jordnötssmör går ju att använda på mååååånga sätt i matlagning och i bakning,
 det funkar också jättebra till många mellanmål. Jag äter det ofta på majskakor eller till ett uppskuret äpple, det är riktigt gott. Det är dessutom inte jättemånga ingredienser som funkar så bra i både söta och salta sammanhang som jordnötssmör gör.

Här i bloggen har jag flera recept som innehåller jordnötssmör och två av dessa tänkte jag highlighta lite extra i det här inlägget! 🙂

 

IMG_7899

SÖTSTARKA MAJSBOLLAR MED JORDNÖTSDRESSING
Recept: HÄR

Det här receptet är smakrikt, färgglatt och går i lite asiatiska smaker. Jordnötsdressingen är gudomlig, spara det receptet och använd det till andra rätter i framtiden! Jag har gjort den flera, flera gånger här hemma och jag kan intyga att den passar minst lika bra till andra tillbehör också!

IMG_8673

JORDNÖTSSMÖRSBOLLAR
Recept: HÄR

Detta recept är en revolution! Det är helt enkelt chokladbollar, fast med jordnötssmör istället för kakao och kaffe. Resultatet var så gott, så gott, så gott. De är busenkla att göra och består antagligen utav ingredienser du redan har hemma (i alla fall om du, liksom mig, äter jordnötssmör på daglig basis). Byt ut smöret mot mjölkfritt margarin så blir receptet dessutom veganskt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..