Veckans recept: Rostade potatisskal

IMG_1697

Häromveckan gjorde jag en fantastiskt god potatis- och broccolisoppa som ni hittar HÄR. Efter det stod jag med en hög överblivet potatisskal som jag inte visste vad jag skulle göra av – och resultatet får ni recept på idag. Jag skalade potatisarna till soppan med kniv och fick ganska grova skalbitar över, så jag bestämde mig för att rosta dem i ugnen.

Resultatet blev ett krispigt, väldigt gott tilltugg som dessutom gör det möjligt för dig att ta tillvara på sånt (i alla fall jag) ofta slänger. Servera med valfri dipp och du är hemma!

DU BEHÖVER:
– Valfri mängd potatisskal, gärna lite grövre bitar
– Riven ost
– Valfri sås/dipp
– Olja, salt och peppar

IMG_1695

SÅHÄR GÖR DU:
1. Sätt ugnen på 200 grader. 

2. Tossa skalbitarna i olja, salt, peppar och andra kryddor som du gillar. Rosta i ugnen i ca 15-20 minuter, eller tills de är ordentligt krispiga.

3. Blanda ihop din dipp/sås medans potatisskalen rostas.

4. När det är ungefär 3-4 minuter kvar på potatisen: Ta ut plåten, strö på riven ost och grädda klart i ugnen.

5. Låt dina potatisskal svalna något innan du serverar de som tilltugg tillsammans med din dipp!

IMG_1699-2

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..