Veckans frågor

Q: Hej Mathilda!

I min klass har vi som återkommande grej att vi turas om att baka och bjuda klassen en gång i veckan. Så till min fråga, har du några tips på kakor, bakverk eller liknande som är lite roligare att bjuda på än kladdkaka och morotskaka som det alltid bjuds på? Det som är lite krångligt är att det är till 20-30 pers och ska gärna vara ganska smidigt att servera.

Förövrigt såsåså glad att ni är back on track med poddandet. Makes my week <3

A: Tack fina du! Och viken kul grej, självklart kan jag bidra med några tips. 🙂

IMG_8875

Den här är sjuuuuukt god och dessutom väldigt lätt att göra i förväg. Fryst bountykaka med mjölkchokladmousse och seg kokosbotten. Ni hör ju. Recept: HÄR!

IMG_0270

Cupcakes i alla dess slag är ju väldigt praktiskt att göra till många! Dessa äppelkake-cupcakes är supergoda (allra godast med vaniljvisp på). Recept: HÄR!


IMG_9663

Banankaka är bland det absolut godaste jag vet och det inkluderar även den här. Recept: HÄR 

 

Linsgryta med halloumi: HÄR

Q: Åh va kul, ska defintivt lyssna på ångestpodden när ni är med!

En fråga: jag har ju fattat nu att halloumi inte är bra, så har inte köpt det sen dess. Men har du testat något annat liknande men som är miljövänligare?

A: Vad duktig du är! Jag äter fortfarande halloumi, men i såååå mycket mindre mängd/utsträckning.

Den svenska halloumi-liknande osten har jag sett flera gånger i butiken och brukar heta eldost, hallåmi eller något i den stilen. Problemet jag har med produkten är att den (varje gång jag har sett den) har varit ganska mycket dyrare än halloumin, som redan är väldigt dyr.

Av den anledningen har jag inte testat svensk ”halloumi” ännu, men det får jag kanske ta och göra!

IMG_1616

Q: Ta inte detta fel, pastan ser jättegod ut, men den är ju serverad helt utan tillbehör. Vad skulle jag kunna ha till? 

A: Haha, jag förstår hur du menar!! Jag lovar, den är god som den är. Men det hade varit väldigt gott att servera rätten med en god sallad bredvid, förslagsvis gjord på maché/babyspenat och rostade hasselnötter. Eller varför inte toppa med nötter ovanpå?

Jag tänker att en ganska mättande pasta bör kompletteras med något fräschare till, men det är säkert jättegott att äta den med något slags köttsubstitut också. 🙂

  1. Amanda skriver:

    Hej, när kommer recensionen om rostbiffen från Peas of heaven, vill testa den men vill se vad du tycker om den först 🙂
    Samt vilken ögonbrynsborste med färg använder du? Har för mig att du har skrivit det men jag hittar inte inlägget om det. Tack för en fin blogg <3

  2. Fanny skriver:

    Känns som att en fryst bountykaka kanske inte är det lättaste att bjuda på i skolan… 🙂 Men definitivt något jag ska testa att göra hemma!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..